Menu Rommelzolder

Door Sara Vaandrager
en Sacha Lamers, 12 jr
januari 2011

Roos verveelde zich, ze belde Sam op "hallo kom jij bij mij spelen?? Ik wil een toneelstuk maken." Sam: "ja is goed ik bel Theo ook wel even." "O... okť" zegt Roos teleurgesteld, ze wou eigenlijk liever met Sam alleen spelen.

Even later.

Roos klapt in haar handen "jee ik heb een super toneelstuk bedacht!! Ik heb natuurlijk de hoofdrol."

Theo kreunt "Ik heb geen zin in een toneelstuk over barbie’s. Ik heb namelijk een veel beter idee!"

Sara en Sacha, klik voor vergroting

Sam: "ja!! we doen het over boksen!!"

"oh nee ik dacht eigenlijk eerder aan iets over rekenen" zegt Theo

"bah, nee!!" roepen Sam en Roos in koor.

Opeens begint Roos kei hard te gillen: Ik weet wat, we doen het over Hannah Montanah!!" Opnieuw begint ze in haar handen te klappen.

Dan komt Sam naar voren en zegt: "Roos ik vind je heel aardig enzo. maar soms heb je van die rare ideeŽn!! Ik dacht eerder aan voetbal!!"

Dan roept Theo opeens "Sam je hebt me op een super idee gebracht, we doen het over de geschiedenis van voetbal!!"

Roos: "okť ehm dus geen rekenen en ook geen Hannah Montanah, en Boksen al helemaal niet!! Ehh Ballet??"

Theo: "okť ik geef toe ik heb vroeger op ballet gezeten maar om er nou een toneelstuk over te schrijven?? Geef mij maar de leiding dan komt alles goed."

Roos en Sam in koor: "o, nee dat nooit!!"

Theo gaat even naar de wc.

Hij hoort Roos en Sam ruzie maken over wie de leiding krijgt, dan word hij boos. Roos en Sam zijn al zo lang zo een goede vrienden en dan maken ze nu ruzie over zo iets doms!"

Met zijn broek half op zijn knieŽn loopt hij de kamer binnen en zegt: "Jongens moeten we hier nou ruzie over maken, het gaat niet om macht of om wie de leiding krijgt. Het gaat om de lol!! Weet je wat we doen het gewoon over Voetbal, de geschiedenis van voetbal, boksen, ballet en Hannah Montanah en ik geef toe rekenen vind ik zelf ook wel eer dom idee."

Zo maakten ze een super toneelstuk en niemand had de leiding.

Zo zie je maar het gaat niet alleen maar om de macht, maar om de lol!!