Menu Rommelzolder

Een nieuwe bel

Pinksteren 2003
de Ark getekend

Post voor kinderen achter tralies

foutje

60 kaarten maakten de kinderkerkkinderen voor kinderen die achter tralies zitten, als onderdeel van de actie 'Kinderen in de Knel' van Kerk in actie

Maar ja, we zijn dan wel kinderkerk maar de grote mensen horen er ook bij. Dus mochten die op het laatst nog even meedoen: ze konden de kaarten kopen. Om ze dan meteen in de brievenbus - annex - kindergevangenis te kunnen posten. Waar ze dan weer uitgevist werden om ze opnieuw te verkopen.  Waarna ze alsnog verzonden zullen worden, maar nu met het geld erbij voor de postzegels. Zie hier 28 van de 60 kaarten (klik op de pijltjes) en zie hieronder het fotoverslag van de fameuze kinderkerkwinstverdriedubbelaar!

De Winstverdriedubbelaar

Bart legt het tijdens de dienst allemaal uit aan de grote mensen. Hij doet dat heel overtuigend. Dat moet ook wel want eigenlijk vragen we hun of ze zich willens en wetens willen laten oplichten.

De collecte (winst 1) is dan al geweest. Jawel, bestemd voor de kinderen achter tralies.

Klik voor grotere weergave

Na het slotlied staan de kinderen achter in de kerk klaar met hun kaarten.

Klik voor grotere weergave

Grote mensen zoeken kaarten uit die ze graag aan kinderen in de gevangenis zouden willen sturen.

De prijs (winst 2) is naar eigen goeddunken.

Klik voor grotere weergave

Gelukkig hoeven de grote mensen niet zelf al die adressen en zo te doen;  ze kunnen de kaarten meteen posten. De brievenbus is namelijk al een gevangenis met kind. Je steekt de kaarten tussen de tralies door.

Foto gemaakt in 'stemmende ministerpresident'- houding.

Klik voor grotere weergave

Het gaat zo goed met de verkoop dat de voorraad op dreigt te raken. Geen nood, want...

Klik voor grotere weergave

De kaarten worden snel weer uit de brievenbus/gevangenis gehaald en opnieuw in de verkoop gedaan.

Klik voor grotere weergave

En jawel, de volgende donateur schaft de kaarten weer aan  (winst 3) en doet ze op de gevangenispost.

Tenslotte hebben we:

1)  nog steeds 60 prachtige handgemaakte kaarten...

2) de inkomsten uit de collecte

3) en een mand vol geld uit de verkoop.

Dat gaat allemaal naar de actie Kinderen in de knel.

Klik voor grotere weergave

Lotte & Hester tonen trots de brievenbusgevangenis.

Klik voor grotere weergave

In de kerstviering van dit jaar werken we met drie grote glasramen (die de kinderen zelf gaan maken) waarin Gods licht de donkerte verdringt.  De schepping, de engelen in de kerstnacht, en het derde raam is een gevangenis waarin een gevangen kind een kaart krijgt.

5 december 2004