Menu 'Uitgaven' leeg

- " Tafelfeest 2001

afstandsbalkje

Deze pagina is:
a) een webpagina die de uitgave "Alle partituren" beschrijft,
b) de inleiding op die uitgave, die u erin zult aantreffen als u die bestelt

Alle partituren van de Kinderkerk Nijmegen

Muziek voor vieringen met kinderen

Willibrord Huisman, Kinderkerkgroep, Studentenkerk Nijmegen, maart 2010

Wat zit er (niet) in deze map

Deze map bevat alle partituren en partijen van muziek die geschreven is voor de Kinderkerk van de Studentenkerk Nijmegen.

De muziek en het merendeel van de teksten zijn geschreven door Willibrord Huisman; Hendrik Jan Bosman schreef drie teksten. Ze dateren van 1992 tot 2010.

Deze map is gn kant-en-klare bundel voor kinderkoor. Weliswaar zijn sommige liederen direct door een groepje kinderen te zingen, maar de meeste veronderstellen bovendien een actief zingend 'volk', soms ook een koor, veelal piano, soms ook andere instrumenten. Enkele liederen zijn wel vr de kinderen geschreven, maar bedoeld om door n of alle volwassenen gezongen te worden.

De meeste van de liederen staan niet op zichzelf. Ze zijn geschreven voor een bepaald spel of doel, soms in een gewone eucharistieviering passend, meestal voor iets bijzonders. Vaak zijn ze een samenvatting van de inhoud van een kerst- of paasspel. Deze liederen zijn daarom ook pas begrijpelijk als ze in die context beschouwd worden. Sommige zijn zonder een dergelijke context regelrecht onbruikbaar.

Raadpleeg de website

De beschrijvingen, toelichtingen, spelen, teksten, ervaringen, foto's, soms ook geluidsopnamen, staan niet in deze map, maar wel op de website www.ru.nl/kinderkerk

De inhoudsopgave van deze map komt overeen met www.ru.nl/kinderkerk/Registers
Aldaar zijn alle verwijzingen aanklikbaar vanuit de tabelrij van het betreffende lied.

Organisatie van de map

De map is losbladig, enkelzijdig uitgevoerd, in een vierringsband. Dit staat weliswaar niet zo mooi in de boekenkast, maar het vergemakkelijkt productie, reproductie, aanvulling en gebruik.

De map bevat 150 pagina's bladmuziek: de afdruk van 40 bestanden (die meerendeels ook via de website zijn op te halen). De map heeft geen doorlopende paginanummering. De liederen zijn alfabetisch geordend op liedtitel, conform de inhoudsopgave.