Kinderkerk Studentenkerk Nijmegen!Kinderkerk

Studentenkerk
Nijmegen
Terug naar nulniveauKinderkerk
Terug naar niveau 1AnderWerk
 
Overstap menu leeg
De overstap van de
kinderkerkverlaters
:
 
2008: 
Brief
Programma  
Nieuwsberichten 
Verslag van Marloes
2006: 
Brief 
Fotoalbum 
Stapoverblues 
2003:
Intro
Plan
Brief
Verslag van Eva
Verslag van de vaders
Liturgie
Preek
Zoek in Kinderkerk

Overstap 2003: verslag van Eva

Eva op de camping vuller
Ik (Eva) maak een verslag over hoe wij gekampeerd hebben op camping 'de oude molen'. We hebben daar ongeveer, 2 dagen, en twee (waaronder een halve) nachten. We hebben veel gedaan, het meeste had te maken met onze overstap, maar we hebben ook gewoon gezwommen in het zwembad van de camping. We hebben ook naar de zonsverduistering gekeken, we zijn om 5:00 uur opgestaan. (gaap) 
   vuller Met z'n vieren aan de zelfontspanner vuller
Ik maak een verslag per dag apart, op volgorde:

Dag 1:

We komen rond vier uur 's middags aan, met twee auto's en een caravan. Ik geef ook even een beschrijving van de camping: vol, druk, binnenstad, straten, speeltuintjes, en aparte WC's. We hebben eerst de tent (waar Marjolein en ik in sliepen) opgezet, en ook de luifel/tent aan de caravan. Papa (Willibrord) was zo dom geweest de buitentent niet mee te nemen, dus hij moest even terug (Aangezien het in Groesbeek was was dat niet zo'n heel groot probleem), terwijl wij (Eva, Marjolein & Jos) even boodschappen deden voor het eten. Marjolein en ik moesten natuurlijk weer afwassen, maar ja, dan hadden we wel een onderwerp voor de eerste tekening van het logboek dat we gingen maken, de afwastekening! Dan lekker (nou ja) slapen in de tent, en jawel:
De zonsverduistering boven het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek   

Dag 2

Om 5:00 uur op! We gingen naar de zonsverduistering kijken (Willibrord, Eva, en Marjolein). We hadden een goed plekje gevonden, waar je het (als het goed was) zou kunnen zien. Het was alleen een beetje mistig. We konden het begin niet zien. Ik en Marjolein hadden het al opgegeven; we zijn terug gegaan, maar papa bleef nog even wachten. Ik zag het als eerst, een rode zon, met een soort hap eruit. We zijn terug gerend, naar papa. Daar hebben we een tijdje staan kijken en uiteindelijk kon je niet meer in de zon kijken omdat het te fel was. Toen zijn we teruggegaan en het bed weer ingedoken. 
  

De zonsverduistering

  
Dan een lekker ontbijtje met zijn vieren. We hebben het programma (dus ongeveer wat ik nu allemaal vertel) doorgenomen, en gekeken naar het blaadje wat deze zondag in de grote kerk kwam. De vragenToen gingen we 's ochtends al kliederen! Nou ja, kliederen was het niet. We gingen een interview met Froukien doen. De vragen hebben we op één van de grote bladen gezet. Vragen zoals: hoe ben je pastor geworden? En: wat is het verschil tussen protestants en katholiek? (De studentenkerk is een oecumenische kerk, dat is een combinatie van protestant en katholieken.) Ik ben (geloof ik) katholiek, en Froukien is protestant. Daarna ging Froukien weer weg, en gingen wij naar Mieke. 

 

Bij Mieke gingen we iets kleien, iets van vroeger en iets van nu, of de toekomst. Net als vroeger, bij de kinderkerk, en later, in de grote kerk. Vroeger maakte ik altijd paddestoelen van klei, dus heb ik er voor gekozen om twee paddestoelen te maken. Een grote en een kleine. Marjolein ongeveer hetzelfde, alleen dan met vogels. Uiteindelijk gingen we terug naar de camping, Mieke zou onze maaksels zondag in de kerk zetten.
Rogier & Leonie komen zwemmen en etenOp de camping kwamen onze moeders, en Rogier en Leonie. We gingen met zijn allen eten, met vlees uit de scottel braai (schrijf ik het goed?) dat is een soort kruising tussen een barbecue, een wok en een braadpan. Ik vond het lekker Jos! Daarna gingen we weer kliederen, Marjolein en ik de zonsverduistering, en papa en Jos een hele grote samenvatting, vanaf het idee tot aan het kliederen toen. Dan gauw gaan slapen, omdat we 's ochtends de tent in moesten pakken e.d.

Dag 3: 

Gauw op dus! De tent leeghalen, afbreken, opvouwen. En zo ook met de caravan (alleen kan je die niet opvouwen natuurlijk) Nog gauw even doorkijken wat we in de dienst moesten doen en dan gauw weg! Bij Marjolein's huis moesten we de caravan even loskoppelen, en dan naar de kerk. 
Froukien zei dat we de tafel moesten dekken onder de collecte, en daarna helpen met uitdelen van brood en wijn. Toen kwamen de kinderen van de kinderkerk, en gaven ons een bloem. Bedankt, ze zijn heel mooi. Toen zetten we de overstapstap, van de kinderen naar de ouders, van het ovale verhoog af. Ik vond het een mooie dienst
En ook: heel bedankt kinderkerk!
vuller vuller

Het afwassen

Het afwassen

 

Jeu de Boulen

Jeu de boulen

 

Mieke legt uit over wat je zo zou kunnen maken

Mieke legt uit

 

De moeders

De moeders

 

Jos kan er wat van

Jos skottelbraait

 

Hmmmm!

De worstjes

vuller
3 juni 2003
 
Kinderkerksitelogootje
© Willibrord Huisman 1990-2013
Reacties? Vragen? Graag!
Deze website bevat spel, tekst, muziek, opnamen en verslagen
van 22 jaar Kinderkerk in de Studentenkerk
van de Radboud Universiteit Nijmegen