Overstap menu leeg

Verslag van de vaders
Preek

Overstap 2008: Verslag van Marloes

Dit weekend werd gezamenlijk doorgebracht in Doornenburg met al onze overstappers: Leonie, Anna, Marieke, Ruben, JuliŽtte, Anne, Han, Amber, Maud, Nicolaas en Charlotte, onder begeleiding van Riekie Dunnewind en Marloes Bruckwilder.

Vrijdagavond begon het spannende weekend in het scoutingclubhuis aan de dijk.

Die eerste avond maakten we een mooie wandeling en bereikten we het door krakers bewoonde fort. Riekie waagde het aan te bellen omdat we hadden gehoord dat daar rondleidingen gegeven werden. Eerst veel hondengeblaf, maar uiteindelijk deed een jarige, feestvierende jongeman open. Hij had zijn feestje die avond. Dat was ook wel te merken. Maar we mochten wel even mee naar de uitkijkpost.

We maakten een afspraak voor de volgende dag, dan kon hij ons meer laten zien.

vuller vuller

De overstap van de kinderkerkverlaters,
uitgezwaaid door de kinderkerkblijvers.

vuller

De volgende dag werd na het ontbijt de werkplaats Zepplin bezocht, waar de kinderen met speksteen aan de slag gingen. Mooie resultaten leverde dat op.

In de middag werd Theo Koster bezocht in het klooster in Huissen. Er waren al vragen bedacht en ze mochten Theo ook alles vragen over zijn ervaringen en zijn leven daar.

Moe werd de reis weer terug gemaakt waar een BBQ werd gehouden. De BBQ-onervaren leiding van het weekend zorgde voor veel rook en zwarte worstjes. Maar toch werd er lekker gesmuld.

En toen kwam het bezoek van die avond: Willibrord en Mariske. Zij zouden ons gaan voorbereiden op de zondagse dienst. In de uiterwaarden, te midden van de nieuwsgierige paarden, werd het lied, het getrommel en de dans geoefend. Fanatiek nam iedereen deel aan dit muziekspektakel.

En daarna konden we Willibrord toch nog overhalen (hij moest Amber bijtijds thuisbrengen) om nogmaals het fort te bezoeken. Onze gastheer van de avond daarvoor was nog niet aanspreekbaar maar ťťn van de andere bewoners gaf ons een indrukwekkende rondleiding door het bouwwerk. Veel achterblijfsels van de oorlog maar ook veel informatie over de fauna en natuur. We liepen door lage smalle gangetjes waar de spinnenwebben hingen en sommigen van ons maar weer snel weg wilden.

We hopen maar dat de bewoners niet door de gemeente weggejaagd worden.

We namen afscheid van Willibrord, Amber, en Mariske. Teruggekomen in het Scoutinghuis werd met een groepje nog gemediteerd. Niet al te lang, maar de belangstelling was bij een aantal kinderen sterk aanwezig.

Daarna werd geslapen. Tot de volgende ochtend, waarop we na het ontbijt op weg gingen naar Nijmegen naar de Studentenkerk.

Daar was de dienst, een druk gebeuren met de studenten die naar Iona waren geweest, de actie Lets Kids Smile en natuurlijk onze overstappers. Het ingestudeerde liedje uit Ghana werd overtuigend gezongen en begeleid!

Onze overstappers maakten daar letterlijk een stap in de kerk, weg van de kinderkerkkinderen, op weg naar de grote mensen.

In het samenzijn daarna werd door Remco en DaniŽlla een en ander verteld over de jongerenkerk.

We hopen dat jullie het daar erg naar jullie zin gaan krijgen en wensen jullie een heel mooi seizoen toe.

vuller vuller

Mariske leert de trommelaars trommelen

Zes zangeressen in de avondzon

We will lift up Your name, higher!

vuller