Kinderkerk! Studentenkerk Nijmegen

Nijmegen, 27 mei 2003
Kinderkerk!

Lieve kinderen, ouders ook,

Meestal is de Kinderkerk niet zo druk meer in juni. Nou, dat is dit jaar wel anders. Vier feesten vieren we deze maand! Bekende feesten, nieuwe feesten. Let maar goed op.

Eerst hebben we een nieuw feest. We noemen het de overstap. Wat is dat? Nou, jullie kennen Eva, Marjolein en Gisela wel: drie achtstegroepers die al heel lang in de Kinderkerk komen. Maar ja, die gaan volgend jaar naar de middelbare. En dan is de Kinderkerk te klein voor ze, dan gaan ze meer mee doen met de grote mensen. Ze nemen afscheid van de Kinderkerk, en ze stappen de Grotemensenkerk in. Dat gaan ze met hun ouders voorbereiden, jawel, een weekend kamperen. En zondag om 11 uur zetten ze de overstapstap. Komen jullie dan om hun een bloem mee te geven?

Op 8 juni is het Pinksteren. Wat was er toen? Oh ja, toen durfden Jezus' leerlingen ineens tegen iedereen over Jezus te vertellen. Ze deden dat zó goed, dat iedereen hen begreep, ook al waren het mensen die uit vreemde landen kwamen. Ze spraken ineens alle talen van de hele wereld! Nou ja... Dan gaan wij dat ook doen met Pinksteren.

Op 15 juni is het al weer raak. Dan worden er zes kinderen gedoopt, en niet alleen babies, ook kinderen die volgend jaar het Tafelfeest mee doen. Het zijn Silke, Linde, Eva, Guido, Ruben en Cyril. Waarmee dopen we? Met water, het teken van de kracht van God. Misschien weet je nog wel dat Lisette er met Pasen over voorgelezen heeft. Nou, bij dat verhaal hoort ook een feestlied: Water, water! Dat zingen de grote mensen, maar het feeststukje (met Hoera! erin), dat zingen de kinderen. Het staat aan de achterkant van deze brief. Kunnen jullie het alvast heel goed oefenen?

En ten slotte, op 29 juni, is het Groot Tafelfeest voor Maarten, Floris, Anna, Hester, Ramon, Lian, en Charlotte. Ze gaan ons laten zien wat het is om zoals Jezus het brood te breken en te delen. Maar het is niet alleen hun feest, het is ook het feest van alle andere mensen in de kerk, want breken en delen doe je samen. Zorg je dat je erbij bent?

Tot gauw ziens allemaal!

De kinderkerkgroep
Marlieke Overmeer, Emérence Drenth, Riekie Dunnewind, Wilma Poelstra, Jos Brink
Lisette Stok, Bart Spijkerboer (3566813), Willibrord Huisman (3563753)
Je vindt bijna altijd veel meer en veel nieuwer nieuws op http://www.kun.nl/kinderkerk

Deze brief is aanvankelijk op papier verspreid met muziek op de achterzijde, daarna omgezet naar html.
Het origineel Uitnodiging2003mei.doc staat nu in het Archief.