Terug naar niveau 1Paasspelen

Paasliedje

alle downloads
Zie ook:
Het water dat leven brengt
Psalm 8, een gebed van David

Froukje, Anne, Eva, Judith, Céline waren orkest. (Klik!)De nieuwe morgen - paasliedje

Dit liedje ken je zó uit je hoofd. Het klinkt echt als een nieuwe morgen als je er vier klokkenspelspelers bij hebt. Als er mannen meebrommen moet ook de piano meedoen.

Het tweede deel van het liedje kun je in canon zingen en alsmaar blijven herhalen. Alleen de allerlaatste keer vertraag je op Halleluja.

Luister hoe Judith het voor je voorzingt  (MP3)
Of hoe Iris het zingt met 4 meisjes klokkenspel (MP3)
Of hoe Willibrord het blokfluit met 4 meisjes klokkenspel (MP3)

Het bereik van de instrumentenDe klokkenspelbegeleiding kan door enigszins muzikale kinderen gemakkelijk uit het hoofd geleerd worden. Een gebrek aan klokkenspellen kan eventueel door een extra pianist worden opgevangen, ook al is het betoverende effect van de klokkenspelklanken dan weg. Van belang is dat de gekozen instrumenten op de juiste hoogte klinken, hetgeen met klokkenspellen en blokfluiten een heel gepuzzel is. Bij instrumentale uitvoering speelt de altblokfluit de melodie en moeten de klokkenspellen met de rubberen of vilten kloppers spelen. Een sopraanblokfluit klinkt hier te zwak. Een - doorgaans wel te prefereren - sopranino kan hier niet gebruikt worden omdat die in het bereik van het sopraanklokkenspel komt, en dan gaan de dissonanten tezeer zeer doen.

Waarschijnlijk is een instrumentale uitvoering met verscheidene kindersopraanblokfluiten en de klokkenspelen ook fraai en werkzaam, al zal het wel verschrikkelijk vals worden maar dat heeft ook zijn charme.

De piano moet pas mee doen als de mannenstemmen mee gaan zingen. Pas op dat de pianist niet gaat 'improviseren'; dan is binnen de kortste keren de Mixolydische toonladder (hier C groot met bes) om zeep geholpen en wordt het huistuinenkeukenmuziek.

Printbare versies van partituur en partijen kunt u downloaden