Kinderkerk Studentenkerk Nijmegen!Kinderkerk

Studentenkerk
Nijmegen

Kinderkerk

vuller
Nieuw & nieuws
Programma 
Over de Kinderkerk 
Over deze website 
Contact 
 

Kerstspelen 

Paasspelen 

Ander werk 

KinderWerk 

Registers 

Publicaties 

Colofon 

Journaal 

Auteur 

Archief 

Zoek in Kinderkerk

Journaal van de Kinderkerksite

Op deze pagina staat wanneer er wat aan de Kinderkerksite is veranderd. Dit is vooral bedoeld voor bezoekers die met enige regelmaat terugkeren; u kunt aldus zien wat er voor materiaal bijgekomen is. De iets donkerder groene velden zijn nieuwsberichten die enige tijd op de voorpagina gestaan hebben.

 

 


 

April 2013

Overstap - afscheid van de Kinderkerk

Op een gegeven moment ben je te oud voor de Kinderkerk: achtstegroeper, eersteklasser. Dat kun je gewoon laten gaan, maar je kunt er ook even bij stil staan. Een heel weekend bijvoorbeeld, met een échte stap in de zondagse dienst, vanuit de groep kinderen, richting de ouderen.

In 2003 hebben voor het eerst twee kinderen de stap gezet, en sindsdien hebben we nog zo'n zes maal de overstap beleefd; een keer met een groep van dertien. Ook dit jaar gaan op 2 juni weer drie kinderen de Kinderkerk vaarwel zeggen.

Soms hebben we verslagjes of foto's opgenomen. Of tekeningen; zie hiernaast die van Eva & Marjolein. Een zonsverduistering was er toen, en die tank klopt ook. Ja, je maakt nog eens wat mee!

Klik voor vergroting in nieuw venster

 

 

Maart 2013

Kinderpaasviering: Het doodhout

Paaszaterdag 30 maart om 19:00 precies vieren we Pasen met kinderen vanaf 4 jaar en alle ouderen die ook mee willen doen. Voor kinderen onder de vier is er een crèche.

We - dat zijn vijf studenten plus alle kinderen - spelen het spel 'Het doodhout', dat handelt over leven, lijden, sterven en opstanding van Jezus. Centraal in dit spel staat het prachtige houten kruis van de Studentenkerk, dat eigenlijk altijd al centraal staat maar nu nog meer.

We zingen het paasliedje 'De nieuwe morgen', dat u op deze website kunt oefenen.

Alice zingt het aangrijpende lijdensverhaal 'En het werd stil'.

Het belooft een intense, intieme viering te worden.

Ouders, belangstellenden: u bent zeer welkom, met of zonder kinderen,
ook als u nog niet eerder in de Studentenkerk of enige andere kerk geweest bent.
De kinderen spelen het spel vanzelf mee,  terwijl u helpt, onder meer met zingen.
Verzoek: kom op tijd. Parkeer op parkeerplaats P7, bij de rotonde aan de Heijendaelseweg.

 

Februari 2013

Kinderkerk, altijd wat te doen

Soms zijn er niet zoveel kinderen, maar dan kun je juist wat bijzonders doen. Het verhaal van Simeon en Hanna naspelen, bijvoorbeeld. Eerst weggaan uit de kerk met de Kinderkerkkaars, dan goed gaan zitten, een liedje fluiten dat er mee te maken had, het verhaal lezen en het dan naspelen. Je hebt eigenlijk zes personages nodig: Maria, Jozef, Jezus, Simeon, Hanna, en een pilaar. Mies speelt Maria & Jozef, Ster is Hanna, Leonoor de bijna blinde Simeon, en Willibrord de pilaar. Jezus is een dekentje. En dan maar proberen, net zolang totdat we het alle zes goed vinden. En dan nog hetzelfde verhaal lezen uit een kinderbijbel; en dan het onzevader, het kinderkerkgebed, brood breken en delen... en plotseling staan daar je ouders al om je op te halen.

Kinderkerk, leuk!

Simeon en Hanna zegenen het kindje Jezus

 

December 2012

Niet met mirre, wierook, goud!

"In een Fantastische Vaas!", zegt Kaspar over zijn mirre. "In een Schitterende Schaal", pocht Balthasar over zijn wierook. "In een Koninklijke Kist", bluft Melchior over zijn goud.

Maar dan blijkt dat ze die helemaal niet hebben... Gelukkig hebben ze allemaal tientallen onderkoningen die hun te hulp schieten.

En dan komen ze bij Maria; die kijkt niet naar al dag goud. "Die hulp, daar gaat het om!".

Nou, dat wil je natuurlijk meemaken. Oefen heel goed het liedje; en als je zin hebt kijk je nog naar het fotoverslag van de vorige keer Koning zonder kroon.

Dus kom je, op kerstavond? Je wordt dan vanzelf koning. En breng je vriendje mee! En je nichtje! En je opa! En je juf! 

Tot dan!

Informatie voor ouders en alle andere belangstellenden
Het kinderkerstspel Koning zonder kroon is  een belevenis, voor kinderen van 4 tot 10 jaar, maar ook voor volwassenen. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders. Jongeren en volwassenen kijken toe, zingen mee, spelen kamelen, en helpen de kinderen met knutselen.
We werken zonder microfoons; voor baby's, peuters en onrustige kleuters is er een crèche.
Plaats: Studentenkerk, Erasmuslaan 9A 
Tijd: maandag 24 december 19:00 <== maar kom ruim op tijd!
Parkeren: aan de Heyendaalseweg, P7, oostelijk van de rotonde
Ook als u nooit in de Studentenkerk komt, of in een andere kerk, bent u van harte welkom! 
In de kerstspelen van de Kinderkerk verwerken we altijd het geloof dat de komst van Jezus pas wat kan worden als we er allemaal op onze eigen manier aan bijdragen. In Koning zonder kroon knippen alle koningen de punten van hun kroon, vol goede wensen.

 

November 2012

Actie voor straatkinderen in India!

Kom je helpen, zondag 2 december? Dan komen Moniek en Eva vertellen over de straatkinderen die zij helpen. Moniek is in Zuid-Amerika geweest en ze kan van alles laten zien. En Eva gaat binnenkort naar India. Daar hebben veel kinderen geen ouders meer en daardoor wonen ze gewoon op straat. En ze moeten maar zien hoe ze te eten krijgen. Nou dan is het wel mooi als er een paar Nijmeegse studenten hen komen helpen.

En dan is het wel mooi als wij die studenten wat meegeven. Toch? We gaan van alles maken en daarna aan de grote mensen verkopen. Voor die straatkinderen.

Klik voor de website

De stichting Samen, onderdeel van het wereldwijde Don Bosco, bemiddelt jongeren die zich in willen zetten voor straatkinderen.

 

 

September 2012

Elke maand Kinderkerk, elke week crèche!

Zondag 2 september is er eindelijk weer Kinderkerk. En dan zo het hele jaar door, elke eerste zondag van de maand; en vaker in de advent en misschien ook voor Pasen.

En als er Kinderkerk is, is er ook altijd crèche voor de baby's en peuters.

Maar nieuw is dat we dit jaar elke week crèche hebben. Twee aardige scholieren zorgen ervoor (we gaan nog een foto van ze maken). Dan zijn alle kinderen welkom, ook oudere kinderen.

Het wordt weer een mooi jaar, met veel plannen; kijk maar op de poster. Kom en breng je vriendjes mee!

Kinderkerk in de Kinderkerkruimte boven de trap. Klik voor vergroting in nieuw venster

 

 

Juni 2012

Aan tafel! Samen met Sterre, Merijn en Isabelle

Zondag, 11 uur: Groot Tafelfeest. Drie kinderkerkkinderen hebben er al wekenlang naar toegewerkt, en zondag zullen ze in het midden van de viering staan, met de spullen die ze gemaakt hebben en de woorden die ze bedacht hebben.

Kom je ook? We zingen een vrolijk tafelliedje. Het heet Aan tafel!, en wat zou het mooi zijn als je het al oefent. Judith & Eva zingen het voor je voor op de computer.

En voor wie komen wil: zaterdag om 10 uur oefenen we het al in de kerk. Nu met viool en klokkenspel!

Tot zondag allemaal!

Merijn, Sterre, Isabelle

 

Mei 2012

Help Nynke dopen!

Straks is het Pinksteren en in de Studentenkerk is het dan dubbel feest, want... Ja, je hebt het al gezien, we gaan Nynke dopen. Middenin de kerk, dus dat wordt waterdragen vanuit de doopvont. Misschien komt de glazen vis ook wel mee.

Nynke heeft al geoefend. Maar ja, dat was niet echt want er hadden nog geen kinderen over het water geblazen.

Kom je zondag? Breng je je vriendinnetje of vriendje mee?

Renate en Jan zijn heel trots op hun Nynke.

 

April 2012

De nieuwe morgen komt eraan!

Straks is het Pasen: groot feest! Weg zijn alle zorgen! Het licht is er weer, de vogels, de bloemen, en dat gaan we vieren: de nieuwe morgen.

Wat is er dan vóór Pasen? Nou, een best sombere tijd. We herdenken dan hoe het met Jezus gegaan is. Eerst werd hij nog met veel gejuich ontvangen: Palmpasen! Hosanna! Maar daarna riepen dezelfde mensen: Aan het kruis met hem! En zo is hij gestorven.

Dat gaan we allemaal beleven in de komende weken. Drie keer Kinderkerk op zondag: 18 maart, 25 maart, en 1 april - de intocht van Palmpasen. Kom je met Palmpasen bijtijds? 10:45 uur al!

En tenslotte: de kinderpaasviering op paaszaterdag, 7 april om 19 uur. Ben je er bij? Breng je je vriendjes mee? Help je de poster te verspreiden? En oefen met je vader en moeder vast het vrolijke liedje. Zonet heeft Judith het voor je voorgezongen. Handig! Kun je zo meezingen.

Ouders, belangstellenden: u bent zeer welkom, met of zonder kinderen, ook als u nog niet eerder in de Studentenkerk of enige andere kerk geweest bent.
De kinderen spelen het spel vanzelf mee,  terwijl u helpt, onder meer met zingen.
Het spel behandelt het paasverhaal, met een terugblik op het leven, lijden en sterven van Jezus.

 

Januari 2011

Nieuw op de website: Longinus' lied. Het lijdensverhaal, gezongen door de soldaat. Door Eva in 2009 gezongen (als soldaat, dus), op de goedevrijdagviering in de Studentenkerk, en de dag erna in het kinderpaasspel Het lied van de lans. Van die goedevrijdagviering hebben we een video.


 

December 2011

Schapen, hebben jullie wonderwol?

"Het is in doeken gewikkeld" zei Gabriël tegen de herders. Die waren daar wel een beetje bezorgd over. Want het was knap koud, die nacht. Als dat maar goed gaat met dat kleine Jezuke, brenger van de vrede.

Nou, nu hebben we meteen een stukje van het kerstspel verklapt. "De wonderwol" heet het, en je kunt het al lezen. Maar je kunt het ook spannend houden en alvast het liedje oefenen, dat is zó mooi dat je er heerlijk van gaat slapen. Het heet Honderd schapen en Eva zingt het voor je voor.

Dus kom je, op kerstavond? Je wordt dan vanzelf schaap. En je blijft ook jezelf, natuurlijk. En breng je vriendje mee! En je nichtje! En je opa! En je juf! 

Tot dan!

Informatie voor ouders en alle andere belangstellenden
Het kinderkerstspel De wonderwol is voor kinderen van 4 tot 10 jaar, maar ook voor volwassenen een hele belevenis. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders. Jongeren en volwassenen kijken toe, zingen mee, spelen gure oostenwind, en helpen de kinderen met knutselen.
Voor de baby's en peuters is er een crèche.
Plaats: Studentenkerk, Erasmuslaan 9A 
Tijd: zaterdag 24 december 19:00 <== maar kom ruim op tijd!
Parkeren: aan de Heyendaalseweg, P7, oostelijk van de rotonde
Ook als u nooit in de Studentenkerk komt, of in een andere kerk, bent u van harte welkom! 
In de kerstspelen van de Kinderkerk verwerken we altijd het geloof dat de komst van Jezus pas wat kan worden als we er allemaal op onze eigen manier aan bijdragen. In De wonderwol dragen de schapen dus bij met hun stukje wol, waar ze een deken van maken, vol goede wensen.

 

Augustus 2011

Nieuw jaar, nieuwe mensen, nieuwe plannen

Op 5 september starten we weer! Kinderkerk, ongeveer zoals vorig jaar. Maar een beetje anders, want Riekie en Emérence hebben hun kinderkerkwerk stopgezet, en Liesbeth en Elisabeth komen hen vervangen. Bravo!

Nieuwe plannen hebben we ook: wekelijks, of bijna wekelijks, activiteiten met de kinderen op de zondagen voor Kerst en voor Pasen. De advent is al gepland; de tijd voor Pasen weten we nog niet precies. Kijk op het programma, en kijk er over een tijdje nog eens naar.

Maar... als uw kinderen af en toe of altijd naar de Kinderkerk komen, dan hebben we toch uw emailadres? Dan krijgt u zeker bericht.

Het wordt vast weer een mooi Kinderkerkjaar.

[Hier komt zo gauw mogelijk een foto van Elisabeth en van Liesbeth!]
 
[Of van de hele kinderkerkgroep]
 
 

 

Mei 2011

Welkom in het land van God

Geschreven, niet voor de Kinderkerk van de Studentenkerk, maar voor de Nijmeegse Effataparochie, waar dit jaar twaalf kinderen hun Eerste Communie doen. Het liedje uit het boek viel nogal tegen, dus dan maken we gewoon een nieuw. Een vrolijk spellied, voor jongerenkoor en kinderen, heel makkelijk te zingen, nog leuker om te spelen tijdens de Eerste Communie zelf, en om te oefenen daarvoor. En het gaat ook nog ergens over.

Bekijk de tekst, de noten, en hoor uw computer alvast die noten spelen. Gaat u ermee aan de slag? Dan horen we graag een reactie!

 

April 2011

Niet grijs kijken!

Pasen komt er weer aan. Mariske schreef een mooi paasspel over het verdwijnen van alle kleur uit het leven. Grauw en grijs en donker wordt alles. Tot het weer terugkomt, als door een wonder. En breng je dan zelf ook weer kleur in je leven? En in het leven van anderen?

Dus: kom op Paaszaterdag om 19 uur, wees ruim op tijd. En oefen met je vader en moeder vast het vrolijke liedje. De computer laat je de noten zien en horen, probeer maar, je kunt het zo meezingen.

Maar eerder nog, zondag 17 april, is er Palmpasen. Dan komt Jezus de stad in - en dan loopt hij op een ezeltje over je mooiste jas, als je goed kijkt. Dat is ieder jaar weer feest. Kom je al om 10:45 om te oefenen?

Ouders, belangstellenden: u bent zeer welkom, met of zonder kinderen, ook als u nog niet eerder in de Studentenkerk of enige andere kerk geweest bent.
De kinderen spelen het spel vanzelf mee,  terwijl u helpt, onder meer met zingen.
Het spel behandelt het paasverhaal, met een terugblik op het leven, lijden en sterven van Jezus.
 

Januari 2011

Sara en Sacha schreven een prachtig kinderkerkverhaal: Ik wil de baas zijn!
 


 

December 2010

Sterrenvolgers in aantocht!

24 december, 19 uur, dan gebeurt het. Een wel heel bijzondere ster! Zet gauw je kroon op, pak je mirre, wierook en goud, en ga op stap. Wees wel zuinig op je kostbaarheden, want je weet maar nooit wat je ermee kunt doen. En wat een raar liedje. "Niet met mirre, wierook, goud; niet met koningskronen." Maar wel mooi. Oefen je er goed op? Je kunt er ook mee langs de deur met driekoningen.

Een sterrenwens uit 2001
Informatie voor ouders en alle andere belangstellenden
Het kinderkerstspel De sterrenvolgers is voor kinderen van 4 tot 10 jaar, maar ook voor ouderen een hele belevenis. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders. Jongeren en volwassenen kijken toe, zingen mee, en helpen de kinderen met knutselen.
Plaats: Studentenkerk, Erasmuslaan 9A 
Tijd: vrijdag 24 december 19:00 <== maar kom ruim op tijd!
Parkeren: aan de Heijendaalseweg, P7, oostelijk van de rotonde
Ook als u nooit in de Studentenkerk komt, of in een andere kerk, zijn u en uw kinderen - van vier jaar en ouder - van harte welkom! 
 

 

Oktober 2010

Midden in de week, maar 's zondags niet

Seminar over de zin van kinderkerk.

De kinderkerkgroep organiseert een avond over de vraag waarom (uw?) kinderen eigenlijk naar de kerk, de kinderkerk, de kindernevendiensten zouden moeten of kunnen of willen komen. Twee deskundigen, Toine van den Hoogen en Els Strobbe bespreken het thema met u en met de leden van de Kinderkerkgroep. Willibrord Huisman houdt een korte presentatie over de Kinderkerk.

U bent van harte welkom - ook als u of uw kinderen nooit eerder in een kerk kwamen. Stuur alstublieft de uitnodiging: www.ru.nl/kinderkerk/Seminar door naar andere mogelijk geïnteresseerden.

 

Kinderkerk: samen een boek bekijken. En dan... naspelen. Of tekenen. Of Zonnelied zingen.
 

 

 

Oktober 2010

We organiseren een seminar "Kinderkerk, waarom eigenlijk?". Komt & mailt het voort!
 

September 2010

Nieuw jaar, andere plannen

We gaan het een beetje anders aanpakken dit jaar: we vieren voortaan alleen nog Kinderkerk op de eerste zondag van de maand. Waarom? Het kwam vorig jaar te vaak voor dat er maar twee of drie kinderen kwamen. Als we nu zorgen dat alle kinderen die komen willen ook tegelijk komen, dan is dat veel leuker.

En: we zorgen voor een crèche. Zodat je ook kunt komen als je een babyzusje of peuterbroertje hebt. Prima geregeld toch?

5 september beginnen we weer. Breng je je vakantieverhalen mee? Tot dan!

De tempelstroom met makers, juni 2010  
 

 

Juni 2010

Helaas heeft het werk aan de website een tijd stil gelegen.
 

Maart 2010

Laarzen aan!

Pasen, dat duurt nog wel even. Maar toch zijn we al hard bezig met de voorbereiding van ons paasspel. Want hoe bouw je een grote boot in een kleine kerk? En welke mensenvissers willen daarin meevaren? Zet het gauw op de keukenkalender: paaszaterdag 3 april 19:00 precies: paasspel De mensenvissers voor alle kinderen van 4 tot 104, en voor 153 vissen.

De mensenvissers in de oude studentenkerk, 2004  
Ouders, belangstellenden: u bent zeer welkom, met of zonder kinderen, ook als u nog niet eerder in de Studentenkerk of enige andere kerk geweest bent. De kinderen spelen het spel vanzelf mee, in de boot, terwijl de ouderen op de wal helpen met wind maken en zingen. Het spel behandelt het paasverhaal, met een terugblik op het leven, lijden en sterven van Jezus.
Wellicht bekijkt u het fotoverslag uit 2004 of leest u tevoren de samenvatting. Inmiddels heeft Eva het lied De goede vis prachtig voor u voorgezongen zodat u en uw kinderen het alvast kunnen oefenen. Vraag gerust om meer informatie!
 

 

Januari 2010

Ga langs de deur met Driekoningen!

Op 6 januari is het weer Driekoningen. In sommige streken van Nederland ga je dan in je straat langs de deur, 's avonds, met z'n drieën, verkleed als koning. Met een ster, een liedje en een mandje. Je belt aan, de mevrouw die open doet ziet jullie, jullie zingen een liedje, en dan krijg je een koekje of een mandarijntje of een muntje.

Tja, dat gaat natuurlijk wel beter als je een nieuw liedje zingt, én als je dat kunt. Goed oefenen! Tip: geef de mevrouw een afdrukje naderhand. Krijg je vast meer muntjes.

Suze, Sabine en Eva, 2000
 

 


29 december 2009

Het kerstspel De kinderster is al weer achter de rug. Het ging mooi, was leuk voor jong en oud, en leverde een prachtige ster op - die inmiddels al weer is afgebroken. Maar gelukkig hebben we wel foto's. De rubriek De kinderster is al min of meer rond.

 

December 2009

Sterrenshow op prime time!

Ja, jullie hebben het vast al gehoord: 24 december, 19 uur, grote sterrenshow. De televisiestudio aan de Erasmuslaan 9A staat dan rechtstreeks in verbinding met onze sterverslaggever Lucas. En die brengt schitterende reportages!

Kom allemaal ruim op tijd om je eigen ster te maken, want als de show begint heb je haast geen tijd meer. Charmante hostesses zullen je opwachten!

Enne, leer alvast het liedje hè; en zorg dat je vader en moeder het ook kennen. Kun je samen canon zingen bij de kerstboom. Grote Eva heeft het voor je voorgezongen dus als je het twintig keer meezingt dan ken je het helemaal. Het liedje heet: Help je mee?

Een sterrenwens uit 2001
Informatie voor ouders en andere belangstellenden
Het kinderkerstspel De kinderster is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders. Jongeren en volwassenen kijken toe, zingen mee, en helpen de kinderen met knutselen.
Plaats: Studentenkerk, Erasmuslaan 9A <== NB: de weg is opgebroken!
Tijd: donderdag 24 december 19:00 <== maar kom ruim op tijd!
Ook als u nooit in de Studentenkerk komt, of in een andere kerk, zijn u en uw kinderen - van vier jaar en ouder - van harte welkom! 
 

7 december 2009

De plannen voor het komende kerstspel zijn al zover, dat duidelijk is dat we met sterren gaan werken, die samen een grote, verlichte ster worden. Een bijpassend liedje hebben we al: Help je mee, Help je mee? uit 1999. Eva heeft nu de ingezongen.

 

November 2009

Voor kinderen in Oekraïne!

Nou, die vijf hier op de foto, die hebben niks te klagen, dat zie je zo wel. Maar in Oekraïne zijn zieke kinderen die het heel veel slechter hebben. Gelukkig zijn er studenten uit Nijmegen die hen helpen, al jaren lang. Kijk maar bij SVO - Studenten Voor Oekraïne.

En: de kinderen van de Kinderkerk helpt hen weer, met geld inzamelen. Je ziet het hier: kaarten maken, die gaan we dan op 29 november verkopen. Komen jullie allemaal? Om ook kaarten te maken. En je ouders dan om ze te kopen. Dus.

 
   Sara, Silke, Sacha, Arina en Max - klik!
 

 

 

 

Oktober 2009

Vijf nieuwe!

Kennen jullie Julian, Bram, Cato, Pjotr en Nienke al? Hier zie je ze. Je wilt ze vast beter leren kennen - nou, kom dan op 1 november, want dan gaan we ze dopen. Feest! En ssst niet verder vertellen, misschien maken we wel een cadeautje voor ze...

 

 

 
 

 

 

Oktober 2009

4 oktober: Kinderkerk bedankt!

We zouden Franciscus' Zonnelied gaan zingen, maar ineens werd de niets vermoedende Willibrord in het zonnetje gezet. En niet zo'n beetje ook. Waarom? Het leek wel een jubileum, maar het was 18 jaar, 7 maanden, 7 dagen. Kijk maar gauw naar de foto's.

Of lees de geschiedenis in het journaal.

 
 

 

 

September 2009

4 oktober: Zonnelied zingen!

Dan is het dierendag, en niet voor niks: de dag van sint Franciscus. We gaan zijn beroemde Zonnelied zingen, de kinderen, de ouderen, het koor, vier pianohanden, klokkenspel, en wie weet wat nog meer. Misschien doen de kauwen buiten ook wel mee. En we gaan alle mooie dingen laten zien, op het goede moment. De zon! Het vuur! De mensen!

Eva heeft het lied een keer voorgezongen in de computer. Zodat je horen kunt hoe het klinkt. Er is een aparte MP3 voor de kinderen: daar staan precies de twee coupletten in die de kinderen zingen. Kun je oefenen. Doe je goed je best?

Nou, kom je op 20 september en natuurlijk op 4 oktober? In zonnige kleren...

 
 

September 2009

Bijgewerkt: de rubriek met het Zonnelied. Dit waren echt nog antieke webpagina's, uit 1998. Inhoudelijk is er niet veel veranderd, maar wel: er zijn nu geluidsopnamen toegevoegd. Eva zingt de zangpartij voor en er zijn enkele instrumentale opnamen.

 

September 2009

6 september: Kinderkerk!

Ja, we beginnen weer. Allemaal een fijne vakantie gehad? Maandag weer naar school?

Nou, maar zondag wordt het ook leuk. Wat zullen we gaan doen dit jaar? We weten het nog niet.

Behalve op 4 oktober: dan kijken we natuurlijk naar Franciscus. Misschien zingen we zijn beroemde Zonnelied wel. Lekker vrolijk.

Kijk gauw in het programma of print de poster. Tot zondag allemaal!

 

 

Augustus

Nieuw programma en poster

 

April 2009

7 juni: Groot Tafelfeest

Kijk, daar staan ze: Arina, Liselot, Linde, Sem, Silke, Lotte, Janneke, Lucas: de tafelfeestvierders. Ze zijn al druk bezig met voorbereiden, en op 7 juni om 11 uur is het dan zo ver, in een gewone Studentenkerkdienst die dan iets minder gewoon is. Inge en Denise begeleiden hen.

NB: 3 mei is er géén kinderkerk wegens de meivakantie.
 
De kinderkerktafelfeestvierders van juni 2009

 

 

Maart 2009

Het lied van de lans

De plannen voor de paasviering zijn gesmeed. De kinderen willen veel meer met muziek doen - niet alleen een koortje maar ook een orkest. En Eva, nu 17 jaar, wil een heftige rol in het spel, en wel zingend.

Dus gaan we Het lied van de lans, uit 2001, nog eens overdoen. Met een buisklokkenorkest plus een kindermuzikantenorkest. En een lijdensverhaal, gezongen door de soldaat. Hendrik Jan Bosman schrijft de tekst.

Maar de zondag vóór Pasen wordt er niet met lansen gezwaaid, maar met palmtakken. Palmpasen, met de jassen, voor het eerst in de nieuwe kerk. Komt allen!

Palmpasen: Zondag 5 april 10:45 - kom op tijd om de intocht met de jassen te oefenen.
Paasviering met terugblik op het lijdensverhaal: Zaterdag 11 april, 19 uur precies, met en voor kinderen in de basisschoolleeftijd; en voor ouderen evenzeer zinvol maar dan anders.
Studentenkerk, Erasmuslaan 9, Nijmegen
Soldaat bij de gekruisigde Jezus. Eva Huisman, 2001

 

 

Januari 2009

Driekoningen aan de deur

Ze komen van drie verschillende kanten, en ze groeten ieder in hun eigen taal: Sjaloom! Salem! Salut! Maar verder doen ze alles samen. Toen Jezus geboren werd, gingen ze hem opzoeken. En nu gaan ze in de straat langs de deur.

Daar gaat dit verhaal over: Waarvoor komen jullie?  En met het liedje Sjaloom, Salem, Saluu kun je écht aanbellen bij de buurvrouw.

Suze, Sabine en Eva gaan langs de deur, 2000

 

Kerst 2008

Tel je wel mee?

De keizer beveelt het: iedereen moet geteld worden! Moe van de reis zitten we 's avonds in een luxueus vijfsterrenhotel. Wat is het daar gezellig! Totdat er van die lui die niet meetellen aan de deur komen. "Weg!" roept de waard. "Gaan jullie maar naar het éénsterrenverblijf op het veld!"

En daarna maken we nog veel spannende dingen mee, op kerstavond. Kom je ook? En oefen je het liedje van te voren? Grote Eva heeft het al voor je voorgezongen.

Wilt u snel een indruk 
krijgen van de laatste 
kinderkerkkerstspelen? 
Bekijk de fotoverslagen!
 Bijvoorbeeld van:
- Koning zonder kroon
- De zwevende hemel
- De wonderwol
Ook is er een overzicht 
van alle kerstspelen.
Informatie voor ouders en andere belangstellenden
Het kinderkerstspel De meetellers is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders. Jongeren en volwassenen kijken toe, zingen mee, en helpen de kinderen met knutselen.
Plaats: Studentenkerk, Erasmuslaan 9 <== dat is het nieuwe gebouw!
Tijd: woensdag 24 december 19:00 <== maar kom ruim op tijd!
Ook als u nooit in de Studentenkerk komt, of in een andere kerk, zijn u en uw kinderen - van vier jaar en ouder - van harte welkom! 

 

8 december 2008

We maken dit jaar weer, zoals lang geleden, publiciteit voor het kinderkerstspel: via kranten, posters op scholen, en enkele nieuwswebsites.

 

Begin december 2008

Kinderkerkkoortje?

De kinderkerkkinderen kunnen heel goed zingen: elke keer een ander liedje, bijna zonder oefenen. En soms met geweldige gebaren erbij. Dat zie je hiernaast wel, dat was in de woestijn. Die wijze man in dat pak, dat is Mozes, die ken je wel.

Maar deze keer hebben we een echt koortje nodig. Want met kerstmis zitten we in een luxueus vijfsterrenhotel, en daar hoort een prachtig koortje bij. Doe je mee? Drie keer oefenen, en als het leuk wordt later misschien nog wel veel vaker.

Grote Eva heeft het liedje al voor je voorgezongen. Kun je vast thuis oefenen.

1 december 2008

Nieuw kerstspel, dat we met kerstmis zullen spelen: De meetellers. Daarin past het oude liedje Een voerbak voor een koning. Eva zingt het voor je voor.

15 november 2008

Alle rubrieken met kerstspelen zijn geredigeerd, herzien, uitgebreid, opgepoetst, etcetera. Er staan nu acht complete kerstspelen op de website. Wat nog rest is de taaie klus van het metadateren opdat Google preciezer aan kan geven wat waar staat. 

 

Eind november 2008

Kerstspelen in de revisie

Dankzij de nieuwe tellers hebben we veel beter inzicht in wat de websitebezoekers zoeken. Welnu: die zoeken in deze tijd vooral kerstspelen voor kinderen.

We zijn hard bezig de achterstallige presentaties van de kerstspelen bij te werken. Hierboven, onder 'nieuw op de website', ziet u de vorderingen.

Mist u iets? Werkt er iets niet? Stuur een mailtje, dan doen we dat met voorrang.

En... gebruikt u de spullen? Graag! We stellen uw reactie, commentaar, bevindingen, verslag zeer op prijs.

Klik voor vergroting
Statistieken van Statcounter: het aantal unieke bezoekers per dag van de indexpagina van de kerstspelen. Bezoekers die de pagina meermalen opvragen, zijn hier slechts één maal geteld.
Elke dag zijn er wel een paar bezoekers die een half uur of langer rondkijken in de kerstspelen. Welkom!

 

2 november 2008

Het kerstspel Een poort voor de koning staat nu compleet in versie 2003 op de website. Ter documentatie is de oude versie uit 1998 bewaard gebleven.

 

Eind oktober 2008

We gaan Janneke en Roel dopen!

Janneke, die kent iedereen al, want die is er altijd bij in de Kinderkerk. Maar nu is ze er bijzonder bij: we gaan haar dopen. Een hele eer: in de prachtige nieuwe doopvont. Hier zie je een actiefoto van Janneke: op weg naar de kindernevendienst met de Kinderkerkkaars.

Ook Roel gaan we dopen. Die is ook al bekend: hij was vorig jaar special guest star in het kerstspel. Daarvan hebben we ook een actiefoto, op schoot bij zijn moeder. De Jozef daarnaast is niet echt de vader hoor.

Kom allemaal zondag 2 november, 11 uur: feest!

 

 

1 november 2008

Nieuw kerstspel, uit 2007: De wonderwol, staat nu volledig op de website (het liedje Honderd schapen was er al).

Oktober 2008

Nieuw kerstspel, uit 2006: De zwevende hemel, staat nu volledig op de website. Inclusief fotoverslag en een beschrijving van de al sinds 1995 gepraktiseerde engelenvleugelbouwtechniek

 

Oktober 2008

Theo, gefeliciteerd!

Theo Koster was 25 jaar priester, en dat moest gevierd, vond de Studentenkerk. En dus ook de Kinderkerk!

In een flitsende kindernevendienst maakten de kinderen een prachtige collage, met foto's, tekeningen, versieringen en een gedicht.

Kijk gauw naar de foto's van hoe het er allemaal aan toe ging!

Zo kwamen ze op Theo af. Klik gauw voor de fotoserie

 

6 oktober 2008

Pagina over Theo's 25-jarig priesterfeest toegevoegd.

3 oktober 2008

Het kerstspel Koning zonder kroon (uit 2005) staat nu volledig op de site, inclusief fotoverslag, geluidsopname, en beschrijving van de bouwtechniek. 

September 2008

Groot onderhoud aan alle bestanden waar noten in voorkomen: de nieuwste versies van Word willen de oude Word-2-bestanden niet meer openen. Nu zijn ze gereorganiseerd, converteerd naar Word 2000 en die weer naar pdf. 

 

September 2008

Nieuw jaar, nieuwe plannen

Al weer een helemaal nieuw programma. De gewone eerste en derde zondag in de maand, maar ook, heel bijzonder: we gaan Janneke dopen! Hoe, dat weten we nog niet.

Ander nieuws: Mariske doet voortaan mee. Hiernaast zie je haar trommelen. Welkom, Mariske!

Dat was leuk hè, die actie voor de weeskinderen. Tegelijk met de Overstap. Heb je Marloes' verslag al gelezen? Met foto's. Er komen er nog meer.

Wees erbij, zondag 7 september. Als je 'm niet gehad hebt: dit is de brief.

 
 
Juni 2008

Actie! Let Kids Smile

De Kinderkerk voert actie voor het goede doel. Een groep studenten zorgt voor een weeshuisje in Ghana, en de kinderkerk helpt hen met een inzamelactie. Van zelfgemaakte spulletjes verkopen tot donateurs werven. We verwachten een flitsende presentatie van de Overstappers - gebaseerd op een liedje dat Mariske ons voorzong. Luister naar haar uitleg en naar het liedje zelf of bekijk de noten

Zondag 29 juni Studentenkerk Erasmuslaan 9 in en na de dienst van 11 uur - de kinderen beginnen al om 10:30.

Dit zijn de weeskinderen
 

 

Mei 2008

Overstap van de Kinderkerkverlaters

Op 29 juni om ongeveer elf voor twaalf zetten dertien kinderen de Overstap: van de kinderkerk naar de 'grotemensenkerk' - misschien meteen ook de jongerenkerk. Ze zijn dan al een heel weekend bezig geweest met zich & elkaar voor te bereiden.

De jongere kinderkerkkinderen zwaaien ze uit. Komt u ze ontvangen?

Zondag 29 juni Studentenkerk Erasmuslaan 9 in de dienst van 11 uur.

Overstap 2003: met gratis zonsverduistering.
 

 

Maart 2008

Op weg op de Weerzienweg

Kom je ook, Paaszaterdag, 22 maart om 19:00 precies aan de Prof. van Weliestraat? Dan is er een paasviering voor kinderen in de basisschoolleeftijd. We gaan naar Emmaus! En dan weer terug, gelukkig maar.

Probeer samen met je ouders alvast het liedje te oefenen; Eva zingt het heel mooi voor je voor.

Breng je een paar mooi gekleurde (echte) paaseieren mee? Of vrolijke bloemen.

Oh ja, let op: er is veel veranderd in het programma na Pasen.

De Weerzienweg, Eva Huisman, 2008
 

18 maart

Het nieuwe paasspel De Weerzienweg is zo goed als klaar en staat meteen al op de website. Eva heeft er een prachtige tekening bij gemaakt en ze zingt de melodie van het nieuwe liedje Zonder God de donkerte opdat de kinderen en hun ouders thuis kunnen oefenen en opdat de kinderkerkwebsitebezoekers een indruk krijgen van de noten. 

 

Maart 2008

Laatste nieuws!

 • Op 22 maart om 19:00 precies aan de Prof. van Weliestraat is er een paasviering voor kinderen in de basisschoolleeftijd. We gaan naar Emmaus! En dan weer terug. Op deze website zullen we zo gauw mogelijk meer nieuws zetten, en de muziek om vast te oefenen.
 • Op 30 maart is er géén Kinderkerk, maar dan is wel de eerste dienst in het prachtige nieuwe kerkgebouw.
  --> Om 10:15 uur nemen we afscheid van de oude kerk aan de Prof. van Weliestraat 
  --> Om 11:00 uur is de eerste dienst op Erasmuslaan 9. 
 • Op 6 april is er dan voor het eerst Kinderkerk aldaar; 
 • Van dan af gewoon weer elke eerste en derde zondag van de maand
 • Op 1 juni is er geen dienst aan de Erasmuslaan en geen Kinderkerk want dan is er een openluchtviering op het Valkhof
 • Op 29 juni doen wel 13 kinderen de overstap in de dienst van 11 uur - na een heel weekend op stap te zijn geweest.
Jassen bij het kruisbeeld, 2005
Zie: een ander soort van stoet
 

2 februari

Toegevoegd aan De wonderwol: de wolwensen die de kinderen gemaakt hebben. 

28 januari

Petrus met haan, Eva Huisman januari 2008Helemaal opgeknapt: Een ander soort van stoet. Met een nieuwe aangrijpende tekening van Eva: Petrus met de haan. 

23 januari

Een halve week paasspelknutselen later en zie:

18 januari

Een hele vrijdag knutselen, en zie: het paasspel Brood voor onderweg, inclusief schelfzeebouwtechniek, is nu bijgewerkt, aangevuld, en voorzien van vele foto's, waaronder een fotoverslag

13 januari 2008

We proberen zo gauw mogelijk achterstallig onderhoud in te halen. Met name de paasspelen: uit de teller blijkt dat er al hard gezocht wordt. Nieuw is een complete rubriek over de grimmige-en-dan-bloeiende paasviering Het doodhout, van vorig jaar. Met een treffende tekening van Eva. 

12 januari 2008

De wonderwol is nu ook in een fotoverslag te zien.

Januari 2008

Tien jaar kinderkerkwebsite - 50.000 bezoekers in 2007!

In december 1997 ontstond de eerste webpagina over de Kinderkerk van de Nijmeegse Studentenkerk. Eén pagina - nu zijn het er 260, plus nog eens 150 Word-bestanden.

Voor wie eigenlijk? In 2007 is het bezoek op twee manieren gemeten. Het leverde de volgende cijfers:

 • In één jaar werd de website 50.000 keer bezocht
 • Vanaf  47.000 verschillende computers
 • In totaal werden 136.000 pagina's bekeken.

De teller (Statcounter) biedt ook een logboek waarin het bezoek van ongeveer één dag in detail kan worden gevolgd. Dit levert globaal het volgende beeld:

 • 60% van de bezoekers bekijkt maar één pagina omdat ze via Google naar afbeeldingen zoeken. ('poort' levert als eerste hit Eva's poort).
 • 20% komt via met zoekwoorden via Google binnen, waarvan de meeste 'raak' zijn, dat wil zeggen, ze slaan op iets dat de Kinderkerksite behandelt.
 • Slechts één op de tien bezoekers bezoekt de startpagina. De oude manier van tellen (alleen de startpagina) geeft dus een veel te laag bezoek aan de website als geheel.
 • Sommige bezoekers bekijken wel vijftig pagina's en zijn een kwartier tot een uur bezig.
 • 20% van de bezoekers komt via een link van een gespecialiseerde website, zoals Kind op ZondagDocentenplein, Heiligen.Net
 • De meeste serieuze bezoekers zijn gericht op zoek: in de maanden voor Kerst worden de kerstspelpagina's veel bezocht; in de maanden voor Pasen die van de paasspelen; in de week voor Driekoningen piekt het driekoningenverhaal.

Uit de reacties die via mail binnenkomen (graag!) blijkt dat de kerst- en paasspelen in andere kerken hergebruikt worden. Er is ook een telkens terugkerend verzoek: waar zijn de opnamen van de muziek? Tja, die zijn er niet. Maar we gaan proberen die dit jaar te maken.

Tien jaar Kinderkerkwebsite zijn ook tien jaar tekeningen van Eva Huisman. Ze begon als zesjarige met de tekening van Simson - die ze zelf als vierjarige gespeeld had, kartonnen zuilen uiteenduwend.
Het lied van de lans, Eva Huisman, 2001Onbedoeld maar wel heel treffend tekende ze het grote houten kruis op de achtergrond, dat er in de Studentenkerk altijd vanzelf is.
U komt haar tekeningen overal op deze website tegen; veelal aanklikbaar opdat u de grote originelen kunt bekijken. Een tentoonstellingspagina staat nog op het programma.

Een ander soort van stoet: de soldaat. Eva Huisman, 2005

 
December 2007

Gezocht: wonderwol!

Het wordt erg koud in Betlehem, zegt de weerman. En nog akelig donker ook. Kouder en donkerder kán gewoon niet. Brrr.

De herders hebben er geen last van: die hebben wol. Ieder jaar weer nieuwe. Die van vorig jaar hebben ze aan de herberg verkocht, dus daar zal het wel lekker warm zijn... 

Kortom, iedereen kan rustig gaan slapen in de kerstnacht. Iedereen? Of vergeten we iemand?

Kom je ook? Je kunt vast oefenen met blaten, maar het is ook handig als je het wiegeliedje al kunt zingen. Eva zingt het voor: mooi zacht. Je valt zo in slaap!

En zorg je dat je vader en moeder het Glo-oo-oo-ooria van vorig jaar weer galmen kunnen?

Wonderwol versus doeken; Eva Huisman 2007
Informatie voor ouders
De kinderkerstviering De wonderwol is alleen voor kinderen van 4 tot 10 jaar oud. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders. De kinderen worden schaap; ze krijgen ter plaatse een schaapsuggestie aangemeten.
Plaats: Studentenkerk, Prof. v. Weliestraat 4 Nijmegen; tijd: maandag 24 december 19:00 precies - 20:00

Op 6 januari is er weer kinderkerk, waarin we waarschijnlijk met de kinderen het driekoningenliedje Sjaloom, Salem, Saluu gaan oefenen en na de dienst voordragen. Brengt u dan veel grote kamerjassen mee? Want zo maak je koningen...
 

December 2007

Eva heeft prachtig voorgezongen hoe het wiegeliedje Honderd schapen gaat. En Willibrord heeft minder prachtig voorgezongen hoe je Glo-oo-oo-ooria galmt. Dankzij de computer zelfs in canon.

 

juli 2007

Afscheid van Bart & Marlieke & Lisette & Jos & Wilma & Margreet

Zes mensen nemen afscheid van de kinderkerkgroep, en omgekeerd. We zullen elkaar missen. Ze hebben ieder op hun manier heel veel goeds en nuttigs en moois en leuks gedaan in de Kinderkerk. Jammer!

Ze hebben zich nog in het kinderkerkhok laten fotograferen, te midden van bouwhout, driekoningenster, engelvleugel, jacobsladder, liedtekst en glasraam.  Margreet en Marieke zijn voor de gelegenheid in het schilderijtje gekropen.

Maar ook goed nieuws: Geert Lamers komt erbij, de vader van Sacha & Silke. Waarmee we meteen een nieuwe coördinator hebben, want dat kan-ie wel, zo te zien.

Klik voor printkwaliteit
 
juni 2007

17 juni: Groot Tafelfeest!

Ze zijn al hard aan het voorbereiden: Anne, Sjir, Sebastiaan, Amber, Loek, Franke, Sara, Michiel, en Sacha gaan het Groot Tafelfeest vieren!

Inge begeleidt hen. Ze heeft al prachtige foto's gemaakt van de rondleiding door Theo.

Kom je ook op 17 juni? Oefen vast op het liedje, Aan tafel - je kunt het nu ook horen.

 
april 2007

Kinderpaasviering: Het doodhout

Paaszaterdag 7 april om 19:00 precies vieren we Pasen met kinderen vanaf 4 jaar en alle ouderen die ook mee willen doen. Plaats: de kerk aan de Prof. van Weliestraat. Er is geen crèche.

We zingen en spelen een nieuw spel 'Het doodhout', dat handelt over leven, lijden, sterven en opstanding van Jezus. Centraal in dit spel staat het prachtige houten kruis, dat eigenlijk altijd al centraal staat maar nu nog meer.

We zingen het paaslied 'De nieuwe morgen'; we proberen nog bijtijds een opname van de pianobegeleiding en/of de zang op de website te zetten, opdat u van te voren kunt luisteren en wellicht oefenen. De kinderkerkkinderen zingen ook hun kinderkerkgebed, dat u al wel kunt horen.

Bart zingt het aangrijpende lijdensverhaal 'En het werd stil'. Luister naar de opname!

Het belooft een intense, intieme viering te worden.

Bent u geïnteresseerd in het paasspel, dan kunt u nu al  het script downloaden: Doodhout_Script.doc (verzoeke deze versie niet verder te verspreiden).
Kruisbeeld van de Studentenkerk, detail
 

31 maart 2007

De eerste versie van een nieuw paasspel 'Het doodhout': Doodhout_Script_v1.doc 

In de afgelopen tijd bezochten dagelijks gemiddeld 200 verschillende personen één of meer pagina's van de kinderkerkwebsite.

 

februari 2007

Vijf dopelingen!

Op 18 maart is het GROOT feest: dan dopen we Amber, Lotte, Imme, Felix, Christian. Dat is deze keer speciaal superbijzonder omdat Amber en Lotte zelf al kinderkerkkinderen zijn, en niet zo'n beetje ook. Maar de andere drie zullen het vast wel worden over een jaar of vier, vijf. 

Wie doen dat eigenlijk, dat dopen? Froukien de pastor natuurlijk; en dan, de ouders, peetouders, alle grote mensen in de kerk, en vooral ... alle kinderen. Samen scheppen we het doopwater uit de bron en samen zingen we het liedje Water, water! Ken je het al?

Grote Eva heeft het refrein voor je op de piano gespeeld en gezongen tegelijk. Luister gauw hoe het water klatert.

Amber, Lotte, Imme, Felix, Christian
 

4 maart  2007

De overzichtspagina's Paasspelen en Ander werk zijn eindelijk weer bij de tijd. Nu Kerstspelen en Kinderwerk nog. En daarna alle gaten nog invullen. Dus niet meer 'deze rubriek is in ontwikkeling'...

3 maart 2007

Na tien jaar is alsnog het paasspel Rondom de steen en het bijbehorende liedje Kom! Sta op! op de website opgenomen. 

 

22 februari  2007

Eva Huisman heeft de kinderpartij van Water, water! gespeeld op de piano + ingezongen, met Willibrord als verdubbeling van de rechterhand in het bovenoctaaf. De opnametechniek laat nog te wensen over maar het resultaat geeft heel goed de noten weer en en is goed bruikbaar voor de kinderen om de muziek te oefenen.

 

januari 2007

Actie!

Op 21 januari 2007 is het dan de grote dag van de actie voor de kinderen van het weeshuis in Ghana. We verkopen zelfgemaakte kaarten (die we daarna weer opvragen om ze zelf te kunnen verzenden) en zelfgemaakte muziekinstrumenten, koekjes, tekeningen en nog veel meer.

Gelukkig helpen de vaders en moeders een beetje met voorbereiden omdat ze de brief die hier staat afgebeeld allemaal meekrijgen. En omdat ze ijverig meedoen aan het kaarten kopen (dankzij onze zeer succesvolle winstverdriedubbelaar).

Het weeshuis kun je gemakkelijk bezoeken: het staat namelijk niet alleen in Ghana, maar ook op de website www.letkidssmile.nl .

Klik voor vergroting
 

6 januari 2007

In december hebben we geëxperimenteerd met een manier om bezoek aan willekeurige pagina's van de Kinderkerksite te tellen, en vervolgens het bezoek aan de indexpagina www.ru.nl/kinderkerk te tellen. Vervolgens hebben we per 1 januari bovendien een echte teller geïnstalleerd, die ook zicht geeft op de zoektermen waarmee bezoekers komen en het pad dat ze over de website afleggen. 

De resultaten zijn opzienbarend:

 • In de drie weken voor kerstmis bezochten ongeveer 4000 verschillende personen één of meer pagina's van de Kinderkerksite
 • Daarvan bezochten er ongeveer 400 de indexpagina.
 • In de eerste zes dagen van januari bezochten ongeveer 1400 verschillende personen de kinderkerkwebsite
 • Daarvan kwam 80% binnen via Google, vooral met zoektermen rond driekoningen, kroon, ster, liedje, etc;
 • 20% kwam binnen via andere websites die specifiek naar het driekoningenverhaal verwijzen.
 • Vrijwel alle bezoekers kijken dan vooral rond in de pagina's over drie koningen, en bezoeken de startpagina niet.

De voorlopige conclusie is, dat het bezoek aan de kinderkerkwebsite de afgelopen jaren flink onderschat is geweest, misschien wel met een factor tien (we telden immers juist de startpagina). Nader onderzoek volgt nog maar het kost ontzettend veel tijd om dit uit te zoeken. 


 

december 2006

Zwevende hemel ontvangt engelen

Engelen! Op kerstavond hangt de hemel laag! Ook zonder vliegbrevet kun je een uurtje mee. Wat zie je allemaal  van bovenaf? Een timmerman en zijn verloofde? Oh, oh, als dat maar goed gaat. Engel Gabriël doet zijn uiterste best, maar Lucifer heeft zo zijn twijfels. 

Help je mee de hemel de goede kant op te sturen? Breng je vriendjes & vriendinnetjes mee en trek vooral witte kleren aan - dan lijk je nog veel meer engel dan je toch al bent. Oh ja, en oefen vast op het liedje. Knap lastig, in het latijn... Maar de noten zijn heel makkelijk. En die vergeet je nooit meer.

Informatie voor ouders
De kinderkerstviering De zwevende hemel is alleen voor kinderen van 4 tot 11 jaar oud. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders.
Breng zo veel mogelijk witte kleren mee, ook oversized overhemden, opdat we ook de kinderen die we niet tevoren kunnen bereiken in engelenwit kunnen hullen. Vleugels worden ter plekke uitgedeeld, maar mocht uw kind al vleugels hebben, dan zijn die natuurlijk veel beter.
Plaats: Studentenkerk, Prof. v. Weliestraat 4 Nijmegen
Tijd: 24 december 19:00 precies - 20:00
 

18 december 2006

Nieuwe versie van Goed nieuws voor de engel, onder de titel Glo.oo.oo.ooria!, past veel beter bij het kerstspel van dit jaar. 

15 december 2006

Nieuw kerstspel De zwevende hemel is in voorbereiding. Als onderdeel daarvan staat nu ook eindelijk het lied Goed nieuws van de engel, uit 1996, maar nu uitgebreid, op de website.

december 2006

Topdrukte bij kinderkerstvieringvoorbereiders

Steeds meer kinderkerkgroepen gebruiken onze spelen en liederen. Graag! Want daarvoor dient deze website. Maar och, ze is nogal een gatenkaas. U ziet dan 'hier komt binnenkort...' en dat staat er dan al drie jaar. Of acht. Als u iets mist waarvan u denkt dat we het wel hebben, of als u meer wilt weten, mail dan zonder aarzelen. 

Ook als u niets mist horen we dat graag. Maakt u wel eens gebruik van onze kinderkerkspullen? Ervaringen, foto's, of alleen maar een korte mededeling; mail ons, geheel vrijblijvend. We zouden graag beter zicht hebben op het nut van deze site.

Dank!

Naar fotoverslag 2004 (in nieuw venster)
 

27 november 2006

Alle muziek van het Kinderkerkgebed staat nu op de website: partij, pianopartituur, en opnamen van de zang en de pianobegeleiding. Met dank aan dochter Eva en Judith!

november 2006

Kinderkerkgebed kun je nu zingen!

De Kinderkerk heeft zelf een Kinderkerkgebed: het is drie jaar geleden gemaakt door 16 kinderen. We bidden het altijd als er kinderkerk is. Maar de kinderen willen meer zingen! Dus hebben we er noten bij bedacht, zodat we het voortaan kunnen zingen. Wel een beetje oefenen hoor, want een gebed zingen is moeilijker dan Sinterklaas kapoentje.

Lees meer over het kinderkerkgebed of luister naar Judith en Eva die het voorzingen.

Een plaatje en de noten en pianopartij komen nog maar de computer is een beetje ontregeld dus dat duurt nog even.
 
september 2006

Nieuw programma

Op 3 september begint de Studentenkerk weer, en meteen ook de Kinderkerk. Zoals altijd in de kerk zelf. Daar doen we mee met het zingen, bidden en stil zijn - en dan achter de kinderkerkkaars aan de kerk uit naar onze eigen ruimte voor de kinderen.

Dit jaar heeft Eva een nieuwe kaars gemaakt. En Marlieke heeft daar weer twee foto's van gemaakt. En Willibrord heeft ze in elkaar gemuisd. Mooi hè? Nu nog een vlammetje.

Komen jullie? 3 september, als je 4 jaar of ouder bent. Misschien hang je de poster op het keukenprikbord.

Eva met de nieuwe kinderkerkkaars, klik voor vergroting

22 augustus 2006

Het nieuwe programma staat weer op de site. Vooralsnog alleen de data. Ook is er weer een poster. Alle oude spullen zijn naar het archief gegaan.

21 juni 2006

Overstap!

Er gebeurt weer iets bijzonders, op 18 juni. Feest - en een beetje jammer ook wel. Want dan stappen er zeven kinderen uit de Kinderkerk. Daar zijn ze dan echt te groot voor. Veerle, Floris, Rogier, Lisette, Vicky, Hester en Nina.

Ze gaan eerst een heel weekend weg en daarna maken ze in de dienst muziek en ze laten wat zien en dan, stap. Dan zitten ze bij de grotemensen.

Drie jaar geleden hebben Eva en Marjolein dat ook gedaan. Kijk maar eens naar Eva's verslag van de overstap.

En inmiddels is de stap gezet! Bekijk alvast de foto's.

4 juni 2006

Pinksteren was een bijzondere dag: God's adem kwam over Jezus' leerlingen. Nou, en ook over ons. We hebben een lied gezongen, speciaal voor de koordirigent geschreven, over adem - naar Psalm 150. Geen kinderkerkmuziek, maar de kinderen zongen (en ademden) uitbundig mee. De partituur komt nog ergens op Internet, waar weten we nog niet. Maar u kunt wel al de brief aan de kinderen lezen: Uitnodiging2006pinksteren.doc

22 april 2006

De staf van Mozes alleen was niet voldoende; Hester moest de eerste stap zetten. En op het moment dat ze het water zou raken, week de zee uiteen. En het hele volk kon er door, op weg naar het licht!

Bekijk alvast de eerste serie foto's van de paasviering Brood voor onderweg.

Of lees het script. Of zing het liedje nog een keer: Góóóóód, wat ben je groot!.

Klik voor vergroting in nieuw venster

7 maart 2006

Naar aanleiding van een correspondentie met dhr. Brouwers van de Gregoriusvereniging kunt u nu een map bestellen waarin afdrukken van alle partituren van de kinderkerkmuziek zijn opgenomen.

3 februari 2006

Nieuws van de Kinderkerk

Lees er meer over in het colofonOp 4 januari is de 30.000ste bezoeker verwelkomd!

De - inmiddels verwijderde - tellers laten zien dat een deel van de bezoekers - u ook? - doelgericht komt, kennelijk op zoek naar ideeën, materiaal, plaatjes, liedjes.

Soms horen we ook wat er mee gebeurt, zoals onlangs een fotoverslagje van de Sterrenvolgers te Dokkum. En elke week komt er wel een vraag of verzoek. Graag!

13 januari 2006

Een opname van het liedje Aan tafel kwam ineens boven water. Niet ideaal, wel echt zoals het ging. 

12 januari 2006

De Bonifatiusparochie in Dokkum heeft vorig jaar 'Het glazen boek' gespeeld in de kinderkerstviering, en dit jaar 'De sterrenvolgers'. Dank voor de foto's; ze zijn ondergebracht in de pagina's techniek en in FotosDokkum2005.

4 januari 2006 

Ongeveer vandaag haalt de startpagina van deze website z'n 30.000-ste bezoeker. Helaas zullen we het niet kunnen aantonen omdat we per 1 januari alle Nedstat-tellers verwijderd hebben, daar die ineens popups met reclame voor afslankmiddelen en auto's gingen rondstrooien bij ieder die de Kinderkerksite bezocht. Dus: Weg met Nedstat. 

We gaan een pagina maken met een analyse van de bezoeksgegevens van 1997-2005. Raadpleeg desgewenst nu alvast:

 

25 december 2005

Klik om de foto's te kunnen zien.Nieuws van de Kinderkerk

Kaspar, Balthasar en Melchior hebben met hun 70 onderkoningen en al hun kamelen een hartverwarmend bezoek gebracht aan Maria en haar kindje, de koning zonder kroon

Bekijk de eerste serie foto's of luister nog een keer naar het liedje - gezongen of uit de speeldoos. Kun je er mooi op 6 januari mee langs de deur gaan!.

 

 
29 november 2005
Informatie voor ouders
De kinderkerstviering is alleen voor kinderen van 4 tot 11 jaar oud. De kinderen spelen van begin af aan het spel mee; zij zitten niet bij de ouders.
Breng zo veel mogelijk grotemensen- kamerjassen mee, opdat we ook de kinderen die we niet tevoren kunnen bereiken in een koninklijke mantel kunnen hullen. Kronen worden ter plekke uitgedeeld.
Plaats: Studentenkerk, Prof. v. Weliestraat 4 Nijmegen
Tijd: 24 december 19:00 precies - 20:00

Nieuws van de Kinderkerk

Kerstavond 19:00 staan Kaspar, Balthasar en Melchior klaar om je koninklijk te begroeten. "Sjaloom, salem, saluu!" - ieder in hun eigen taal. Een bijzonder feest zal het worden, want ze hebben vreemde bewegingen aan de sterrenhemel ontdekt. Is er een nóg grotere koning op komst? Hè, een koning zonder kroon?

Zorg dat je erbij bent! En oh ja, leer alvast het liedje. Zodat je met koninklijke klank mee kunt zingen (en er op 6 januari mee langs de deur kunt gaan!).

 

30 augustus 2005

Een nieuw programma uit en een bijbehorende poster. Mady verzendt een brief aan de kinderen over het nieuwe jaar en over het thema van de eerste kinderkerk ("waar of niet waar?"

19 augustus 2005

Nieuws van de Kinderkerk

Op 4 september gaan we weer beginnen! Tot 4 juni 2006 hebben we de data al vastgelegd; over de thema's denken we nog na. Bekijk vast het programma.

 

25 juni 2005

Jacques Meertens maakte voldoende foto's om het Groot Tafelfeest in een fotoverslag te kunnen bekijken. Ook is er inmiddels een begin van een pagina die liturgie en woord beschrijft. 

18 juni 2005

Speciaal voor het Groot tafelfeest van dit jaar schreven Hendrik Jan Bosman en Willibrord Huisman een vrolijk tafelliedje: 'Aan Tafel'. Morgen is de première!

24 mei 2005

Nieuws van de Kinderkerk

Tien kinderen vieren het Groot Tafelfeest: Leonie, Gabriëlle, Juliëtte, Marieke, Eva, Nicolaas, Han, Ruben, Cyril, Guido. Ze zijn al heel druk aan het voorbereiden - bijvoorbeeld het nieuwe liedje Aan tafel. Kom allemaal meevieren: 19 juni, 11 uur, Prof. van Weliestraat.

Klik voor de originele grootte (1318 pix breed)

21 mei 2005

Het artikel 'Kringspelen' (Vieren 2005(2)) is uit. De pagina's staan gescand op de website, en uiteraard de volledige tekst met extra bijlagen.

4 mei 2005

Een grimmig lied over afgunst, moord en verzoening: Kaïn ben ik. Na tien jaar alsnog gepubliceerd.

 

25 maart 2005

Download het voorlopige script.Nieuws van de Kinderkerk

De hoofdman houdt de wacht voor de steen. Een enorme steen, onwrikbaar voor het graf gezet. 

Hij vertelt het allemaal, wat er gebeurd is.  Maar Maria Magdalena zegt "Jezus is daar niet meer." We gaan toch kijken, heel voorzichtig. "Loop op je tenen, de morgen is nog kil".

De derde maal een ander soort van stoet, in de kinderpaasviering 'De steen voorbij' was een intense en intieme belevenis voor jong en oud. Zie het fotoverslag.

 

20 maart 2005

De tweede intocht uit 'Een ander soort van stoet' is alweer geweest: die van de koning (= Palmpasen), met een eenakter van Petrus. Veel mensen werden er echt door geroerd, zeiden ze later. Dezelfde melodie, andere pianobegeleiding, met klokkenspel. Ook het vierstemmig koordeel klonk prachtig. Alle muziek en alle teksten staan inmiddels, nog steeds in voorlopige vorm, op de site.

6 maart 2005

De intocht van de romeinen heeft plaatsgevonden, een indrukwekkend gebeuren. Judith maakte een reeks foto's.

1 maart 2005

Eva maakte weer een schitterende tekening bij 'Een ander soort van stoet'. Drie intochten in de veertigdagen tijd, geschreven door Hendrik Jan Bosman (tekst) en Willibrord Huisman (muziek). Nog in volle ontwikkeling. 

1 maart 2005

Lees alles wat er is over de 3 intochtenNieuws van de Kinderkerk

Ave! Romeinen! De hoofdman roept jullie op voor een feestelijke intocht in de stad. Alle burgers zullen juichen en zingen! Breng je lans en je schild mee!

Aantreden op 6 maart, 20 maart, en paaszaterdag!

Drie maal een ander soort van stoet.

 

13 februari 2005

Eindelijk staat het Lied van de lans met script en buisklokkentechniek en al op de website!

28 januari 2005

Een webboekje om Mady te bedanken.

28 januari 2005

Bekijk Mady & haar bedankboekjeNieuws van de Kinderkerk

Mady Oomen is al vijfentwintig jaar secretaresse van de studentenkerk. Maar een foto vind je niet op de website, want Mady staat niet zo graag vooraan.  Voor de kinderkerk doet ze veel werk, daar zijn we maar wat blij mee.

En dus maakten 11 kinderen een webboekje, om Mady te bedanken. En ja, nu staat ze toch met foto op de website...

 


 

25 december 2004

De erstviering was spannend, maar het is allemaal heel aardig gelukt. De foto's zijn al klaar! 

25 december 2004

Klik om de foto's te zienNieuws van de Kinderkerk

Franciscus bedankt alle kinderen die geholpen hebben. Want "Help je mee, dat iedereen mijn licht kan zien", vroeg het kruisbeeld in het oude kerkje.  En dat betekende: de ramen weer herstellen.

En het lukte. Drie verbluffend mooie ramen sieren de kerk: drie maal Gods licht dat de wereld in schijnt. Bekijk het fotoverslag of lees alvast over het spel het licht in de scherven.

 

22 december 2004

Het script voor het nieuwe kerstspel 'Het licht in de scherven' staat nu on-line. 

december 2004

Ontwerp door Eva Huisman, klik voor vergrotingNieuws van de Kinderkerk

Franciscus zoekt het licht in de scherven. Hij krijgt de taak om een oud kerkje weer op te bouwen. Maar hoe moet dat nu met de glasramen? Er liggen alleen maar hopen scherven overal. Wat voor verhaal vertellen die ramen? Hij kan het ontwerp nergens vinden (ook al staat het al op Internet --> ).

Kom je Franciscus helpen met het herstellen van de glasramen? Vrijdag 24 december, 19 uur precies, Studentenkerk prof. van Welystraat, voor kinderen van 4 tot 11 jaar en voor alle ouderen die dit mee willen maken.

 

12 december 2004

Het artikel 'De sterrenvolgers' (Vieren 2004(4)) is uit. De pagina's staan gescand op de website, en uiteraard de volledige tekst met extra bijlagen.

december 2004

Kaartverkoopactie in actie... klik voor vergrotingNieuws van de Kinderkerk

Kaartenactie voor Kinderen in de Knel was groot succes!

60 kaarten maakten de kinderkerkkinderen voor kinderen die achter tralies zitten, als onderdeel van de actie 'Kinderen in de Knel' van Kerk in actie. Maar vóór de kaarten weggingen, kregen de ouderen ook nog een kans: ze mochten de kaarten kopen. De brievenbus annex gevangenisOm ze dan meteen in de brievenbus - annex - kindergevangenis te kunnen posten. Waar ze dan weer uitgevist werden om ze opnieuw te verkopen.  Waarna ze alsnog verzonden zullen worden, maar nu met het geld erbij voor de postzegels.

Bekijk in 'Post voor kinderen achter tralies' de kaarten en de foto's en lees de  gedetailleerde instructies voor onze sluwe 'kinderkerkwinstverdriedubbelaar'.

13 november 2004

We gaan drie kinderen dopen! Een nieuwsbericht op de voorpagina, een brief Uitnodiging2004nov.doc naar de kinderen, die ook over de kaartenactie voor de kinderen in de gevangenis gaat.

november 2004

De drie dopelingen Henna, Juul en SigridNieuws van de Kinderkerk

Op 21 november dopen we Henna, Juul en Sigrid. We? Ja, dat zijn: Theo de pastor, de ouders, peetouders, alle grote mensen in de kerk, maar niet te vergeten... de kinderen! We roepen de drie dopelingen bij hun naam en dan zingen we Welkom, nieuweling!

Lees de brief aan de kinderen Uitnodiging2004nov.doc

3 oktober 2004

Het derde artikel in Vieren ligt op de deurmat. Nieuw is ook een pagina Fototechniek, waarin veelgegeven adviezen over fotograferen in deze tijd (= digitaal, verspreiding via internet).

oktober 2004

Klik om het artikel te lezenNieuws van de Kinderkerk

Het derde doe-artikel in het tijdschrift 'Vieren' - voor wie werkt aan liturgie - is uit. Het gaat over het glazen boek; en dan in het bijzonder over hoe je zo'n huizenhoog boek met 100 kinderen in 15 minuten kunt maken. De artikelen moeten immers zoveel mogelijk gaan over DOEN. 

Bekijk de scans van de tijdschriftpagina's 38 & 39 of lees de tekst van het artikel, met toegevoegde verwijzingen naar bronnen op deze site. Via Publicaties vindt u ook de eerdere artikelen.

 

2 september 2004

Nu ook een nieuw nieuwsbericht op de startpagina:

september 2004

Kinderkerkkinderen In Actie, Gezien Van BovenNieuws van de kinderkerk

We beginnen de kinderkerk voortaan samen met de grote mensen, in de kerk zelf. Je gaat gewoon naast je vader of moeder zitten, een beetje vooraan natuurlijk want anders zie je niks. We zingen het openingslied, de voorganger zegt dat God het fijn vindt dat we er weer zijn, of zoiets, en dan bidden we, eerst hardop, dan stil.

En daarna wordt het een beetje moeilijk en dan kun je maar beter met kinderen onder elkaar verder kinderkerk vieren. Dus dan lopen we naar de overkant van het plein.

1 september 2004

Er is een nieuw programma uit en een bijbehorende poster. Er is een brief aan de kinderen verzonden over de nieuwe wijze van Kinderkerk starten. De webversie van het tweede artikel in Vieren is uitgebreid en voor wie wil is het derde artikel in Vieren , dat binnenkort in druk verschijnt, al in sneak preview te bekijken.

mei 2004

Extra nieuws: Inzameling voor Matoekoe is groot succes

De kinderkerkkinderen hebben de grote mensen geholpen bij het verzamelen van spullen voor Matoekoe, een school voor ontwikkelingsgestoorde kinderen in Suriname. En hen geholpen bij het kopen van spullen voor die school. En bij het weer verkopen ervan en dat geld was ook weer voor die school, enzovoorts. Grote wisseltruc! Lees er meer over in de brief die de kinderkerkkinderen deze week ontvangen hebben en bekijk het tijdelijke fotoalbum.

13 mei 2004

Plannen om wat te maken van de inzameling voor Matoekoe, waar we al twee eerdere kinderkerkbijeenkomsten aan besteed hebben. Een brief aan de kinderen. De inzameling is op deze website opgenomen in de vorm van een extra nieuwsbericht:

mei 2004

Extra nieuws: Inzameling voor Matoekoe

De kinderkerkkinderen helpen de grote mensen bij het verzamelen van spullen voor Matoekoe, een school voor ontwikkelingsgestoorde kinderen in Suriname. En ze helpen bij het kopen van spullen voor die school. En bij het weer verkopen ervan en dan is het geld voor die school, enzovoorts. Grote wisseltruc! Lees er meer over in de brief die de kinderkerkkinderen deze week ontvangen.

11 mei 2004

Het tweede artikel in Vieren is uit. Het gaat over de Mensenvissers. Bekijk de webversie van het artikel of de scans van pagina 36 en 37.

13 april 2004

Paasviering was groot succes. Nu ook met foto's!

april 2004

Klik voor vergrotingNieuws van de Kinderkerk

De paasviering was een succes. Vijfendertig vissers onder leiding van schipster Inge wisten uiteindelijk de vreemdeling op het strand te begrijpen, en vingen prompt 153 vissen. Bekijk de actiefoto's en lees meer over het paasspel 'De Mensenvisser'.

 

2 april 2004

Het complete script plus synopsis, liedbeschrijving, etcetera, voor de paasviering 2004 is nu al beschikbaar - hoewel de viering nog komen moet. Zie de tijdelijke pagina de mensenvissers - 2004.

maart 2004

Lees meer over de mensenvisser(s)Nieuws van de Kinderkerk

Pasen wordt spannend: we gaan allemaal in een boot. We varen het meer op, het gevaarlijke meer van Tiberias. Het meer waar Jezus niet bang van was. Hij zei: "ga liggen!" tegen de storm, en het water werd stil. Hij kon er zelfs gewoon over lopen. Kunnen jullie dat ook?

Gelukkig heeft schipper Inge de leiding in handen. Zij geeft de aanwijzingen voor een goede afvaart. En dan... vissen maar. Zouden we wat vangen, net zoals vroeger?

Lees meer over het paasspel 'De Mensenvisser', of bekijk de uitnodiging aan onze vissers en hun ouders.

21 maart 2004

Nieuwe pianobegeleiding bij 'De goede vis', uit het spel 'De mensenvisser', dat we dit jaar met Pasen opnieuw doen.

8 februari 2004

Het eerste artikel voor Vieren is uit. We nemen het op in Publicaties en plaatsen een bericht op de startpagina.

 

februari 2004

Klik om het artikel te lezenNieuws van de Kinderkerk

Vier artikelen dit jaar in het tijdschrift 'Vieren', voor wie werkt aan liturgie. Het eerste gaat over de zelfsplijtende Schelfzee; de artikelen moeten zoveel mogelijk gaan over DOEN. Welnu, de zelfsplijtende Schelfzee doet wonderen!

Het artikel is prachtig gezet, deels in kleuren. Bekijk de scans van de tijdschriftpagina's 38 & 39 of lees de tekst van het artikel, met toegevoegde verwijzingen naar bronnen op deze site.

 

27 december 2003

Artikel in de Gelderlander! 

26 december 2003

Gelderlanderartikel

Ook de Gelderlander was getuige van het vinden van de juiste bestemming voor de stenen. Journalist Frank Hermans schreef een aardige impressie en fotograaf Bert Beelen maakte een prachtige foto - we hopen nog op een digitale versie ervan... Bekijk alvast het knipsel.

 

26 december 2003

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een reeks foto's die de sfeer goed weergeven. Het geheim: digitale camera, fotograferen vanaf statief, en heel veel foto's maken. De mensen zijn dan wel meestal bewogen, maar dat deert vaak niet. Er zijn 15 foto's op deze site opgenomen. Sommige zijn digitaal samengesteld uit verscheidene originelen. 

 

26 december 2003

Bekijk de 15 foto's in het grootNieuws van de Kinderkerk

Keizerlijk poortbouwplan berust op misverstand! - Een poort moest er gebouwd worden, voor de koning die komen zal, en dat kwam de waard wel goed uit: vlak voor zijn vijfsterrenhotel. Alle kinderen gingen ijverig stenen verfraaien. Gelukkig wist de engel Gabriël hen op het goede nieuws te wijzen: die koning, die ligt daar, in een voerbak. Het werd een warm kerststalletje!

Zie de foto's; lees er meer over.

 

 

21 december 2003

Op de valreep: een volwaardige pianobegeleiding bij 'Bouwen aan de vrede'. De zangstemmen zijn gelijk gebleven aan de 1998-versie, maar de pianopartij is nu vierstemmig uitgewerkt met een geprononceerde bas en een eigen ritme. 

10 december 2003

Klik hierop om de tekst te kunnen lezenNieuws van de Kinderkerk

Er zal een nieuwe koning komen, zo wordt er gezegd. Zelfs de keizer is er erg zenuwachtig van. Hij heeft zijn herauten over de hele wereld gezonden met een geheime boodschap, die pas op 24 december om 19 uur onthuld zal worden... Maar de kinderkerk wist de boodschap te onderscheppen op het Internet. Klik op de papyrusrol...

 

10 december 2003

Er is een nieuw script voor het kerstspel Een poort voor de koning: Script_2003.doc Ook is er een spannende uitnodiging om aan de kinderen te zenden: Uitnodiging2003dec.doc Ondertussen wordt in het nieuwsbericht op deze website een tipje van de sluier opgericht: de tweede boodschap van de heraut is uitgelekt...

18 november 2003

Naar de 1999-versie van het spelNieuws van de Kinderkerk

Met Kerstmis spelen we opnieuw het spel Een poort voor de koning uit 1998. Een heraut van de keizer, een waard, Gabriël, Maria, Jozef en een echte Jezus. En minstens honderd poortbouwers! We maken een eenvoudigere, tevens elegantere versie van het spel. Die zal hier verschijnen zodra ze klaar is.

 

22 november 2003

Nieuw in dit journaal: de inhoud van het nieuws van de indexpagina kan voortaan na vervanging in dit journaal worden opgeslagen. Het oude nieuws ziet er dan als volgt uit: 

2 november 2003

Dit is Eva-met-de-leuke-krulletjes!Nieuws van de Kinderkerk

Op 16 november dopen we drie kleine kinderen plus Eva - die je hier op de foto ziet. Alle kinderen worden als het ware de peetouders van Eva. We gaan weer 'Welkom nieuweling' zingen - al is Eva gaan nieuweling meer, des te welkomer!

 

11 november 2003

De kinderen hebben allemaal een uitnodiging ontvangen om peetouder te worden van Eva! Zie Uitnodiging2003nov.doc (650 kB)

14 oktober 2003

Nieuw op de website: Het meisje in het blauw. Een mooi liedje over Maria. Uit de kerstviering van 1997: kleine mensen met grote taken.

september 2003

We hebben weer een nieuw programma met Poster 2003 . We beginnen met een heftig thema: Verlos ons van de boze, over het kwaad, de zonde, de duivel en de hel. Zie ook de Uitnodiging2003sep.doc.

8 juni 2003

Pinksteren met 8 kinderen was leuk. Verslagje met foto's op de Rommelzolder.

7 juni 2003

Eindelijk staat het doopliedje Water, water! op deze site. Gezongen in 1996, 2002, 2003.

6 juni 2003

De Overstap van Eva en Marjolein was een succes - behalve dat het jammer was dat we Gisela en haar ouders moesten missen. Alles over de overstap staat nu op de website: Eva's verslag, veel foto's, het geschilderde verslag van de vaders, alle teksten van Froukien en Hans Schilderman. Misschien maakt Marjolein ook nog een verslag.

27 mei 2003

Er is een brief naar de kinderen gegaan over de 4 feesten van de komende maand: Overstap, Pinksteren, Doop, Tafelfeest.

15 mei 2003

Nieuw zijn de plannen voor de Overstap van de achtstegroepers.

april 2003

De Wilhelminaschool in Baarn heeft het Paasspel De Mensenvisser "met veel plezier opgevoerd tijdens de paasviering. We hebben de vertellingen door de vijf vrienden van Jezus afgewisseld met bekende kinderliedjes passend bij de verhalen. De leerlingen van groep 7 hebben de vrienden van Jezus gespeeld." Zie hun webpagina met foto's.

19 april 2003

We hebben de paasviering de nieuwe morgen (uit 2000) opnieuw gedaan. Het was een groot succes. Verslag, foto's en de nieuwe versie van het script komen nog op deze website.

13 april 2003

Een nieuwe versie van de processie van Palmpasen.  Met wel 100 Jezussen (of 100 ezels?)! Dit jaar juichten de kinderen voor iedereen die de kerk in komt. 

2 maart 2003

Nieuw op de site: Goddank!. Een communieliedje in het tafelgebed van de viering 'Breken en delen' uit 1999.

28 februari 2003

Nieuw: het Kinderkerkgebed. Bijzonder: gemaakt door de kinderen zelf. Met een mooie brief over bidden, die we binnenkort aan de kinderen zenden.

25 januari 2003

Nieuw op de site: Een kind, een licht. Een dooplied bij de opdracht in de tempel, in 1997 geschreven voor twee muzikantendopelingen, twee muzikantenkinderkerkkinderen, en veel volwassen muzikanten.

20 januari 2003

Bij gelegenheid van de verkiezingen staat nu 'Het Volk van Eigenland' in de Kijk ook eens naar...

5 januari 2003

De tellers geven aan dat de bezoekers van vandaag en gisteren op zoek zijn naar driekoningen. Daarom is de startpagina nu uitgebreid met een veld 'Kijk ook eens naar', die dan de mogelijkheid biedt om speciale dingen te belichten. Met vandaag natuurlijk Driekoningen.

4 januari 2003

Een geheel nieuwe pagina KinderWerk moet een gemakkelijk overzicht geven van wat er te doen is. En ineens ontstond er een lumineus idee: je komt van overal vandaan op KinderWerk terecht als je op het Simsonnetje linksboven klikt!

2 januari 2003

Vier extra Nedstat-tellers moeten een duidelijker beeld geven van de aard en herkomst van het bezoek aan de Kinderkerksite.

1 januari 2003

Grote verbouwing in het start- en indexdeel van de site:

 • de oude startpagina index.htm is opgesplitst;
 • de nieuwe startpagina bevat nu nieuw & nieuws;
 • toegang tot de materiaalrubrieken nu via drie indexpagina's:
  - Kerstspelen,
  - Paasspelen, en
  - Ander werk;
 • alternatief voor snelle & jonge surfers: KinderWerk
 • de drie oude indexpagina's zijn bewaard in het Archief.

Dit zijn Gé en Rien. Klik voor hun boekje!29 december 2002

Het afscheidsboekje voor Rien & Gé is af!

28 december 2002

Het kerstspel De hand waarop de wereld wacht staat nu min of meer op de site: synopsis, script, zangpartij, partituur

26 december 2002

Het wiegeliedje 'Honderd schapen' uit de Kinderkerst van vorig jaar is nu opgenomen. De rest van die viering ('De wensenwieg') volgt nog.

15 december 2002

Voor de komende Kinderkerst ('De hand waarop de wereld wacht') is de brief al aan de kinderkerkkinderen verzonden.

22 oktober 2002

Ook Hendrik Jan Bosman's preek over Jona 3 is nu opgenomen. Lezen!

20 oktober 2002

Jona was vandaag in de kerk & het was een groot succes! De Jona-pagina's zijn ongeveer rond. Judith & Eva hebben het kinderdeel van de muziek opgenomen zodat de andere kinderen kunnen oefenen. Vervolgens hebben zij & Marion de instrumentale versie ook opgenomen. Helaas is de opnametechniek (1 microfoontje aan de PC, max 60 seconden) nogal zwak. Wie helpt?

Jona in de walvis (Eva, september 2002)6 oktober 2002

Voor een viering samen met de ouderen over Jona hebben we een kringlied gemaakt. Tekst en muziek zijn al klaar en ook Eva's tekening. De Jona-pagina's staan nog in de steigers.

8 september 2002

Nieuw op de site: een aparte rubriek Publicaties. Daarin is nieuw:

22 augustus 2002

Het nieuwe programma staat op de openingspagina; er is ook een nieuwe poster.

7 april 2002

De afgelopen paasviering 'Brood voor onderweg' is heel goed verlopen. Al het materiaal staat nu op deze site, inclusief een beschijving van de Schelfzeesplijttechniek.

6 maart 2002

Het verhaal 'Je beste jas' is opgenomen in jaargang 1 nr 4 van Hemel en Aarde, een prachtige methode godsdienst/levensbeschouwing voor het basisonderwijs, uitg. Kwintessens.

14 januari 2002

We weten nu zeker dat er een Groot Tafelfeest komt, op 2 juni 2002, en zijn al vast met de voorbereidingen begonnen - zoals kinderkerkkinderen benaderen die misschien mee willen doen. Het plan staat in grote lijnen vast, en om terug te kunnen kijken is het tafelgebed uit 1996 'Zoveel vragen' opgenomen. 

Verder hebben we een thema voor het komende jaar: water. Daartoe is nu ook de doortocht door de Schelfzee, uit 1996, opgenomen - die gaan we wellicht in de Paasviering doen.

6 januari 2002

Zeven kinderen hebben het driekoningenliedje 'Sjaloom, Salem, Saluu' als slotlied in de viering van vanmorgen gezongen, verkleed als koningen natuurlijk. Eva heeft met twee vriendinnen de avond besteed aan het verblijden van de buurt, door ermee langs de deur gaan. En: ze hebben het liedje met pianobegeleiding en al voor de microfoon gezongen zodat het hele Internet het horen kan.


5 november 2001

De site is weer min of meer op orde. Alleen de zoekmachine werkt nog niet.

20 november 2001

De site is al verhuisd! Maar er treedt een waterval van technische problemen op, die te maken hebben met de verschillen tussen Windows en Unix. En passant schonen we het web op, maar dat brengt weer nieuwe fouten met zich mee. De problemen 'beperken' zich tot verstoorde opmaak en het niet werken van hyperlinks. We stellen het zeer op prijs als u dit soort problemen doorgeeft!

17 november 2001

De kinderkerksite gaat verhuizen naar http://www.kun.nl/kinderkerk 
Er wordt nog onderhandeld met de KUN-webmaster omdat er standaard 10 Mbyte beschikbaar is terwijl de kinderkerksite op het ogenblik 13 MByte groot is. De verhuizing zal rond 1 januari 2002 plaatsvinden. Vermoedelijk blijft de site ook op het oude adres nog een tijd beschikbaar.

5 november 2001

Er is nu ook een register van de verhalen. Nieuw op de kinderkerksite:

29 oktober 2001

10 april 2001

Eva heeft een dramatische illustratie voor 'Het lied van de lans' gemaakt. Script, lied en verhalen publiceren we de komende maand, na de viering.

2 april 2001

Toegevoegd: Je beste jas, een intochtsverhaal om voor te lezen.

1 april 2001

Start van dit journaal. Alles hieronder is reconstructie.


25 maart 2001

Nedstat verandert zijn bezoekersfrequentieweergave. Het laatste oude-stijl-plaatje van het bezoek aan de Kinderkerksite, beginnend in december 1997, met duidelijke pieken vóór Kerst en voor Pasen:

Nedstat Kinderkerkbezoekstatistiek; klik voor 100 %

 

18 maart 2001

Twee verhalen naar Exodus 16: Het regent kip en het bijbehorende spiegelverhaal: Stomme blaadjes!

1 maart 2001

Inbouw van een cascading stylesheet, na lang twijfelen. Het betekent dat bezoekers met oude Netscapeversies lelijke letters zien en soms een verstoorde opmaak. Maar het schrijven met een stylesheet gaat twee maal zo snel... En het is de standaard van de toekomst, terwijl de oude werkwijze (met <font> tags) inmiddels al wordt ontraden.

14 februari 2001

De foto's van de kerstviering 'de Sterrenvolgers' zijn gescand en op de site gezet, na zware retouchering omdat er aanvankelijk alleen wanorde op te zien was omdat de licht-, flits-, en reflectieomstandigheden in de kerk zo beroerd zijn. Maar nu geven de foto's toch een idee van hoe het er zo ongeveer uitzag.

27 januari 2001

De sterrenwensen zijn weliswaar van de landbouwplastic hemel verdwenen, maar nu schijnen ze op het Internet. 


Simson duwt de zuilen uit elkaar (Eva, 1997)December 1997

Start van de Kinderkerksite. Eva tekent het logootje, onverwacht vol onbedoelde symboliek, des te prachtiger.


November 1995

Eva, de kleinste die durft, 4 jaar oud, duwt, met pruik op, de twee kartonnen zuilen uiteen.


[het zou aardig zijn om dit stuk van het journaal nog een keer aan te vullen]

1993

Willibrord schrijft een tweede kinderkerkliedje, Psalm 8, een gebed van David, dat de kinderen in een GroteMensenDienst zingen. Het klinkt prachtig.


1992

Willibrord schrijft voor het eerst een kinderkerkliedje, om in kleine kring te spelen: Het Volk van Eigenland.


25 februari 1991

Eerste, aarzelende vergadering: start van de Kinderkerk.

 
Kinderkerksitelogootje
© Willibrord Huisman 1990-2013
Reacties? Vragen? Graag!
Deze website bevat spel, tekst, muziek, opnamen en verslagen
van 22 jaar Kinderkerk in de Studentenkerk
van de Radboud Universiteit Nijmegen