Kinderkerk! Studentenkerk NijmegenKinderkerk!

Jona!

Jona, de walvis is de kring van mensen (Eva, 2002)Lieve kinderen & ouderen,

Zondag, de eerste zondag van de herfst- vakantie, doen we Kinderkerk Indekerk. De ouderen en de kinderen niet apart, maar samen. Brood delen, bidden, zien, horen.

Maar ook: het verhaal van Jona zingen. Daarover gaat deze brief.

Het lied van Jona is een soort spel. Alle kin- deren samen spelen Jona. Alle oudere mensen spelen eerst zeelui, dan walvis, en dan de men- sen uit Nineve. En het koor, oei, dat speelt God.

Een spel? Hoe gaat dat dan?

Het koor roept: Jona! Nineve! En Jona gaat op reis. Alleen gaat hij niet naar Nineve. Hij komt de zeelui tegen, die varen niet naar Nineve maar de andere kant uit. En die zullen niet over God beginnen. Dus... Hup, in de boot, van je 1, 2, 3!

Hoe speel je dat nou? Heel eenvoudig: de zeelui (dat zijn de ouders en zo) staan in een kring. En Jona (de kinderen) staat er buiten. En bij 1, 2, 3, gaan ze allemaal de kring in.

Hoe het verder gaat, dat snap je wel (en anders vraag je je grote zus of ze het uitlegt). Want dan gaat het stormen en dan is het:  Dus... Hop, uit de boot, van je 1, 2, 3! Dan gaan alle kinderen er weer uit, een soort jonassen dus. En dan de walvis, enzovoorts.

Nu is Jona spelen niet alleen maar heen en weer lopen. Jona was een profeet, dus hij wil ook wat zeggen. Dat wordt dus: zingen. "Ik moet van God naar Nineve" zingt hij, en nog zowat. En aan het eind zingt-ie eindelijk tegen de mensen van Nineve: "Jullie zijn op de verkeerde weg!".

Oei, dat wordt nog wat, want zondag moet je dat keigoed uit je hoofd kunnen zingen. Ga je flink oefenen? Kijk maar aan de achterkant van deze brief: de kinderen zingen alleen de linkerkolom. Vraag aan je opa of je muziekjuf of je vader en moeder of wie dan ook of ze je helpen met oefenen. Het liedje is trouwens helemaal niet moeilijk hoor.

En dan moet je zorgen dat je zondag 20 oktober goed op tijd bent: om 11 uur precies (ook als je het liedje nog niet kent). Dan wordt het een prachtige viering, voor iedereen!

Tot zondag allemaal!

De kinderkerkgroep:
Marlieke Overmeer, Emérence Drenth, Riekie Dunnewind, Wilma Poelstra, Jos Brink,
Lisette Stok, Bart Spijkerboer (3566813), Willibrord Huisman (3563753)
Hier kun je Judith & Eva horen die het voorzingen  --> http://www.kun.nl/kinderkerk/Jona